Jobbig natt – igen

Belle gillar verkligen inte att sova hela nätter. Somnar vid 20. Vaknar vid 22 och håller igång minst 1 timme. Vid 3 är det dags igen. Sen går vi upp vid 5.

Känner mig trött och sliten.

Hon börjar acceptera att vara instängd i köket ibland. Inte riktigt men nästan. Hon har alltid sällskap av Lara och ofta av mig också. Hon är arg ändå och skäller och skriker argt. Just nu sitter jag emellertid i köket med henne och hon är tyst. Efter att ha klagat en stund.

Varken Mimi eller Pärlan får vara med henne och dom kan ju inte sitta instängda hela tiden. Så man måste vänja sig vid att turas om. Bra ensamhetsträning också. Vara instängd ibland fastän matte är hemma.

En annan sak vi tjatar om är ordning vid dörren. Inga hundar får kasta sig först in eller ut genom dörren. Har man bara 1 ska den gå bakom matte genom dörrar. Jag som har många bestämmer att några går före och andra efter. Sen ska man vänta innanför dörren tills jag bestämt vilka som ska vara var och klätt av sig.

Belle börjar bli riktigt duktig på det också.

Eftersom vi alla måste gå ut och gå så får Belle ha flexi denna vecka. Det är jättejobbigt för en valp att gå i kort koppel rakt fram bland andra hundar. Så Belle får ta flexi så hon kan röra sig mer i sin egen takt. Hon har blivit jätteduktig på att gå på ena sidan och inte springa över på andra. Det är en sån sak som man måste kunna när man går bland andra – och är bra även när man är ensam hund. Hålla sin sida och inte korsa vägen framför mattes fötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.