Kommer och går

– med hundarna. Går på en liten väg genom skogen. Inga hus. Har precis satt alla hundarna framför mig när det kommer en bil.

Inga bilar brukar åka här utom en traktor någon gång när det är skördetid. Det finns ju inga hus.

Jag står mitt i vägen och samlar upp hundarna. Bilen måste stanna tills jag gått åt sidan. Jag passerar bilen och säger “stanna” när jag är förbi den eftersom alla inte hunnit sätta sig vid förra momentet.

Föraren – av modellen aggressiv vit medelålders man – öppnar bildörren och skriker åt mig “VAD SA DU!” Jag antog omedelbart antiagg hållning och tittade inte på honom. Jag är ensam i skogen. Jag har varit med om att passerande män tagit stryptag på mig. Hotat mig på olika sätt. Det här exemplaret var inte trevligt.

“Jag sa till hundarna att stanna”.

Han fortsätter skrika. Han har rätt att åka här. Det är privat väg och man ska ta närmaste vägen när man ska nånstans. Etc.

“Jag har inte sagt något “.

“ANDRA HAR SAGT TILL MIG!” – han är på väg ut ur bilen men tvekar nu. Bestämmer sig för att vända. Stänger bildörren och skriker hotfulla kommentarer igen innan han åker.

Snälla människor. Vad är det för fel på folk? Jag tillhör inte ens någon farlig eller hotfull grupp. Jag är en vanlig äldre kvinna.

Hade jag vågat hade jag fotat honom och bilen. Men jag vågade inte. Då hade han gett sig på mig.

3 reaktioner på ”Kommer och går”

  1. Obehagligt och så tråkigt att hans dåliga humör ska få rinna över på en främling sådär. Tyvärr mött på liknande män ( oftast, nej alltid män), men som ridande 14 årig hästtjej och det är aldrig givande att käfta emot. Bra att han tog det kloka beslutet att köra vidare. Jag har funderat mycket på sånt där, nu när man ska ut i skog och mark så är jag inte orolig eller rädd för någonting…utom tanken att behöva möta hemska rövhattar som dessa eller värre ( en rövhatt med en agressiv, lös hund). Funderat på att skaffa försvarsspray? Det har jag.

  2. Ja man hamnar ju i ett läge där man tänker mer på sin hund än på sig själv. Hundarna får varken bli skadade eller skrämda. När dom där tonårskillarna följde efter mig för någon månad sedan blev Lisa väldigt påverkad efteråt. Hon kollade varje ung människa och var beredd gripa in om det behövdes . Lisa och Mimi är dom första jag har haft som har vaktat mig. Jag visste att dom skulle bli ganska uppjagade om karln kom emot mig på ett aggressivt sätt. Lisa behöver inte råka ut för det en gång till så jag var glad när han åkte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.