Mamma

…. idag börjar det klicka lite i Zeldas huvud – efter morgonpromenaden ville hon stanna nere och leka med tjejerna som hon brukar – men-men… hon sprang en liten stund fram och tillbaka mellan vardagsrum och trappa upp till övervåningen – gnällde, tittade uppåt..

Kom Zelda, barnen! sa jag och hon sprang glatt med mig upp.

Kanske kan vi få lite lugnt nu – och bilder ska jag ta, valparna är så ljuvliga så ni fattar inte!!!

Jag ska även starta ett Smug-Mug-album där jag lägger alla bilder så ni kan välja, vilka ni vill ha.

7 reaktioner på ”Mamma”

 1. Lillan! Hon behövde bara vänja sig sin nya roll. Hon kommer att vara en fantastisk mamma. Hård och bestämd, men väldigt vänlig och omtänksam <3

 2. Hård tror jag inte att hon kommer att vara mot sina bebisar, inte bestämd heller…. 🙂 Men mot katterna!!!

 3. Hahaha! Ranmali, du tror ju inte heller egentligen att Zelda skulle vara hård mot sina valpisar! 🙂

 4. Haha, Caroline! Jag utgår ifrån hur Zelda är mot Shuno! Hård och bestämd, men väldigt vänlig och omtänksam. Vi får se hur det blir när valparna blir äldre och hon måste börja uppfostra dom 😉 😀

  1. Jag tror att Zelda är hård mot Shuno för att hon måste. Han lyssnar kanske inte annars? Det finns inget hårt personlighetsdrag hos henne, men vi alla blir ju påverkad av den vi lever med. Däremot har hon ett bestämt drag precis som sin mamma Funny.
   Mot sina valpar är tikar aldrig annat än tillåtande och snälla under den korta tid dom får ha dom hos sig. Det är övriga flocken och hanarna som sköter uppfostran.

 5. Det finns ingen Shuno respekterar eller lyssnar på mer än Zelda. Zelda kan ta ben från Shunos mun och putta bort Shuno från hans matskål utan att han säger ifrån – han går bara därifrån. Däremot kan Zelda vara hård när det kommer till hennes ben eller mat. Shuno får inte gå förbi eller titta på Zelda när hon äter något gott. Alltså min definition av Zeldas sätt att vara “hård”. Sen kan Shuno larva sig och vilja leka med Zelda när Zelda inte vill, men då är hon tydlig och bestämd. Säger hon ifrån går han därifrån. Jag vet inte hur Zelda skulle påverkas av Shuno på det sättet. Jag vill bara tydliggöra att det är mina tankar och funderingar om hur Zelda Kan vara som mamma. Som jag har sagt flera ggr om, hon kommer att vara fantastiskt och jag tror inte att det finns en bättre mamma än henne. Vi är väldigt lyckligt lottade som får kalla henne vår.

  1. Ok! Det tänker jag handlar om rang. Den rang högre har rätt till den rang lägres mat.

   Valptikar ska inte försvara mat mot sina valpar. Det kan bli väldigt obehagligt om en tik börjar så. En del kan tabu-belägga ben , men dom flesta gör inte det utan det får övrig flock ta hand om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.