Mimi-li

….har varit en fantastiskt cool tik i valplådan. Valparna är stora och feta. Nu när dom är 1.5 vecka gamla kan hon ta små pauser från valpskötseln. Annars tas dom små om hand dygnet runt.

Precis som sin mamma Pärlan är Mimi helt lugn när jag hanterar valparna.

Det är så rent i valplådan att jag byter underlag mest för min egen skull.

I helgen ska Mimi’s valpar flytta ut ur sovrummet och få en valphage.

Jag är lite hit och dit om Zeldas eller Mimi’s valpar ska flytta ner till datarummet. 1 kull kommer att få fortsätta vara däruppe när jag inte är hemma. Orsaken är herr Maru som behöver ett rum fritt från elkablar och med minimalt med stimuli att kissa inne – och det är köket det. När jag inte är hemma alltså. När jag är hemma kommer valparna att få vara med. Pärlan löper också.

Så jag fortsätter fundera – det bästa skulle vara att ta ner Zeldas kull. 3 valpar kan man bära samtidigt upp och ner för trappen t ex på morgonen. Inte 4. Å andra sidan tror jag att Mimi längtar ner till oss andra och skulle vara tryggare med att hundflocken inte vill hennes valpar något ont.

I morgon ska Zeldas valpar få komma ner i köket. Så får jag se hur Zelda reagerar och bestämmer mig efter det.

2 reaktioner på ”Mimi-li”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.