Nu känns det –

– som om det är dags att väcka liv i bloggen Sutamuroku shiba igen! Även om en del förändringar kommer att göras.

Mitt liv har ändrats och traskar vidare. Det viktigaste för er är att få veta att det inte kommer att födas fler shibavalpar här i huset. Jag har gjort mitt.

Jag har dessutom gått ut ur SKK med motiveringen hur SKK tagit ställning i vargfrågan, d v s att vargar inte har rätt att finnas i någon högre grad. Orsak är, om jag förstått det rätt, att hundorganisationernas rätt att värna om jakt och provtillfällen är viktigare än våra vargar.

Jag håller inte med. Så jag gick ur, och kan alltså inte längre registrera valpar eller ställa ut min hund eller, för den delen, låta SKK tjäna mer pengar på mig.

Det var med en del separationsångest jag anmälde mitt utträde, det ska erkännas. Jag är snart 70 år och när jag var för liten för att vara medlem så var min pappa det. Och så fort jag var stor nog, även jag. Alltså i en hel livstid.

Men nu är det nog och frihetens timme är slagen. Inte längre någon oro för hittepåanmälningar mot mig som SKK raskt tar tag i och utreder i årslånga utredningar. Ingen risk för uteslutning av den enkla anledningen att jag säger min mening om något, alltså utnyttjar min yttrandefrihet som att exempelvis protestera mot att det i svenska domarkompendiet står att röda shibor ska föredras framför svarta. Jo ni. Man får ju absolut inte kritisera SKK, eller dess ledamöter, på något sätt.

Det är med andningssvårigheter och hjärtklappning som jag skriver ovanstående. Det finns säkert något sätt att komma åt mig och mina hundar som jag inte har tänkt på, bara för att jag skrivit detta.

Nu ska jag ta en kaffe till och försöka lugna ner mig.

Tenno

Muntrar upp er med en oljemålning av Tenno, som står och torkar för att skickas till matte Helene.

En reaktion på ”Nu känns det –”

  1. Vad modigt av dig att ta ställning och stå upp för dina åsikter och värderingar! Du förtjänar all respekt för ditt beslut, och det hoppas jag att andra håller med om. Önskar dig allt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.