Akimo

funnyk3v3hane

Den här lilla Akimo – för smart för sitt eget bästa…. Vilken utmaning sådana valpar är, men också så fantastiska att ha om man kommer på rätt fot med varandra. En sådan hund glömmer man aldrig.

Funny-barnen är ju en kombination av mycket japanskt blod men också av Funny och Pärlan eftersom kullens pappa är helbror till Pärlan. Alla 3 valparna är mycket begåvade men Akimo står ut lite extra så här långt.

Han räknar redan nu ut saker han inte borde kunna. T ex får valparna godis när dom kommer in genom dörren. Akimo kan stå innanför, gnälla och vilja gå ut – inte för att han är nödig utan för att han vill gå in igen och få godis. En lång tankekedja för en 7 veckor gammal valp!

Han kan sitt namn och kommer som ett skott på inkallning.

Förra veckan mötte jag en granne som sa att hon just släppt in 3 valpar i min trädgård. HUR kom dom ut??? Jo grinden var öppen.

Jag är extremt noga med grindarna och började misstänka att det var någon som släppt ut valparna.

Tills dagen efter. Då såg jag vad som hänt. För Akimo försökte göra om det hela. Medvetet stod han och puffade och knuffade på grinden. Tittade uppåt – nej inte öppen – han puffade igen. Och igen.

Denna gång var låset ordentligt ihopsatt, men hade det varit minsta glappt så hade han fått upp det med den metoden.

Det kliar i fingrarna på mig att få börja använda hans hjärna, att få hans begåvning att jobba i min väg. Han har faster Pärlans envishet och följsamhet också. Lova att ni går kurser och varsamt och bara för att det är kul lär honom att samarbeta med husse och matte är jättekul! Lär honom massor av konster och trick och lägg mycket vikt vid kontakt och inkallning och ha KUL tillsammans. Det är A och O i shibavärlden. Ha kul!

Alla 3 valparna är duktiga och följsamma och dessa ord gäller alla 3. Kontakt och följsamhet och att ha kul ihop! Sen är resten lätt som en plätt.

2 reaktioner på ”Akimo”

  1. Underbar läsning! ❤️ Låter som vi kommer få fullt upp med lilla Akimo – det är precis så som vi vill ha de 🙂

  2. Men så sött! Ja, du föder sannerligen upp intelligenta vovvar. Ben har en kompis som heter Ludde – en gammal, kastrerad blandras som är svår att få fart i (som tjuren Ferdinand). Men Ben har lärt sig, att om han går fram till Luddes husse och fjäskar, då blir det minsann drag i Ludde – för det är ju hans husse! Haha! Så den metoden kör Ben med hela tiden när han vill busa med Ludde. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.