Fredag idag

Det är svårt med veckodagarna när man inte har något speciellt att hänga upp det på.

I helgen är det val. Jag har redan förtidsröstat. Det var både enkelt och omöjligt att rösta i år. Valrörelsen har varit helt bedrövlig och totalt utan visioner för Sverige. Det enda man tjuter om är hårdare tag mot kriminella, lag och ordning. Plus att krisen runt el, drivmedel och mat har rört om i grytan.

Som gammal tant undrar jag stillsamt – vad trodde ni? Trodde ni verkligen att allt skulle bara fortsätta rakt upp? Att just du skulle få det bättre och bättre och att just rika länder skulle kunna fortsätta leva över jordens tillgångar…? Pilutta dej, säger jag då. Dags att kliva ner på jorden och göra anpassningar.

Detsamma om lag och ordning. Här skriker man om att regeringen ska göra olika saker när vi faktiskt måste börja i botten. Vad kan just du som förälder göra för att lära DITT barn lag och ordning, att skilja på ditt och mitt och att ditt agerande får konsekvenser? Är just DU beredd att ägna mer tid åt att vara tillsammans med ditt barn UTAN mobil, dator och sociala medier? Hur många av er läser godnattsaga för ert barn? Att ha barn handlar inte ett dugg om kvalitetstid utan om kvantitetstid.

Tillbaka till valet. Jag övergav tanken på att protestera genom att rösta blankt och bestämde mig för att taktikrösta. Det finns partier jag absolut inte vill ha i bestämmandeposition. Jag lade helt enkelt min röst på motsatta sidan.

Glöm inte att gå och rösta! Extra viktigt i år!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.