Nycklar del 1

Tappar ni bort era nycklar ibland?

Jag gör det.

Den här dagen lade jag nycklarna i samma ficka som mobilen och drog för en dragkedja innan promenaden påbörjades.

Sen förstår ni ju vad som hände, eller hur? Hundarna hade en seg dag och jag plockade upp mobilen för att stå ut med att så stilla större delen av promenaden. Så upp och ner med mobilen ur fickan.

Väl hemma – nycklarna borta. Ni vet hur man mer och mer förtvivlat och hysteriskt letar igenom alla fickor. Och letar efter fickor man inte har och som man kanske har stoppat nycklarna i. Man drar upp hundbajspåsar och klämmer igenom. Ja ni vet.

Till sist går det upp ett ljus. Inga nycklar.

Då tar man sina hundar och går ut på samma promenad, fast baklänges. Nu går man så sakta att hundarna tror något är fel. Mimi och Lisa går misstänksamt bakom mig. Boy och Pärlan går surt bakom även dom, dom förstår inte varför dom ska GÅ UT i stället för att gå IN och äta frukost. Racervavvan Olle studsar som vanligt framför, som vanligt beredd på att ta sig an alla fiender som kan dyka upp.

Jag går och stirrar på alla sidor av gångvägen. Nycklar med korta och mörka band, hur ser man dom i halvhögt gräs vid vägkanten. Eller har någon hjälpsamt plockat upp nycklarna i stället för att ännu mer hjälpsamt låta dom ligga….?

Detta var del 1! Nu ska jag gå ut och rasta hundar innan del 2 kommer.

En reaktion på ”Nycklar del 1”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + tjugo =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.