Sutamuroku shiba

jag

20160504_051803

Min första shiba såg jag på Stockholmsmässan på 70-talet. Det var Inga Carlsson som var där med sina Manlöten-shibor. Små röda, livliga, välmusklade hundar med pigga ögon.

Inte långt därefter fick jag min första shiba, fodervärdshanen Shishio Toriumisow, “Pojke”. Pojke följdes snart av flera shibor och på 80-talet föddes mina första kullar.

Min riktiga uppfödarverksamhet kom igång i början av 2000-talet med importtiken Umai av Enerhaugen “Umai”.  Umai blev stammor på min kennel. När jag sedan importerade NIPPO-tiken Homare No Kochou Go Takahirasou “Hana” från Japan blev hon starten på en stor del av min uppfödning. Hana har gett friska, välbyggda mentalt vänliga och stabila hundar som har varit jätteroliga att jobba med för den som har velat det.

För närvarande föds ca 2-4 kullar/år på min kennel. Jag har importerat många hundar eftersom jag hela tiden strävar efter en bredd i avelsverksamheten.  Jag vill leverera friska, arbetsvilliga hundar som står nära japansk NIPPO-standard. Valpar som är välhanterade, vana vid allt som finns i ett hem, väl socialiserade och omhändertagna. Valpar som är uppfödda på mat av hög kvalitet.

Mina första kullar hade inget kennelnamn. Under en period var jag  delägare i min pappas kennel Stämmlocks.  Min kennel är även registrerad i japanska NIPPO och därifrån fick jag namnet Sutamuroku. Jag valde att för några år sedan att byta kennelnamn och fortsätta föda upp shibor under namnet Sutamuroku.

Rallylydnad, agility, lydnad, freestyle är det som passar shibor bäst – nog med betoning på rally. Shibor tycker om att ha roligt, att det händer olika saker.

Viltspår är en annan verksamhet som passar shibor – shiban är ju i grunden en självständigt arbetande jakthund, det ska man inte glömma! Den är också en s k “urhund” med ett tydligt språk och kommunikation. Shiban är en stolt hund, inte en hund av slavnatur.

För mig är hunden själv det allra viktigaste. En hund är en hund och inte en människa, den har speciella behov.  När vi tar hem en främmande art och har den hos oss är vi skyldiga att vårda den så att den mår bra. För en shiba hör mycket motion till grundbehoven. Mina hundar promeneras flera timmar om dagen eftersom jag inte har rastgårdar eller har min kennelverksamhet uppbyggd på det sättet. Mina hundar är i ordets bokstavliga mening familjehundar.

Om du är intresserad av en hund från Sutamuroku, vill jag att du först gör ett personligt besök. Du måste ju se, hurdana mina hundar är och höra, vilka behov just dom har! Vi måste få prata så att jag kan se,  om en shiba passar in hos just dig. Om du är intresserad, hör gärna av dej på mejl lena@sutamuroku.com 

Med vänlig hälsning

Lena Sonefors
Blåbärsvägen 58
589 61 Sturefors

7 reaktioner på ”Sutamuroku shiba”

 1. Hej!
  Jag såg att ni har två kullar på gång och är intresserad av att köpa valp.
  Står på listan hos Sandra i Gävle eller Skutskär närmast.
  Men den listan är lång.
  Min brorsdotter köpte en tik förra julen, lilla Leija.En mycket femininin och trevlig hund.Det var då jag blev intresserad av denna ras.
  Jag har haft hästar i trettio år men avvecklat då jag är 60 år och vill ha en tid med hund som förr då jag hade schäfer.
  Har kontinuerlig kontakt med Helena Ekevär och står nog längst fram på kön, men det har inte lyckats med parningen mellan Taki och Milou.Synd, för Taki är en mycket vacker hund med karisma.
  Har jag möjlighet att tinga vore jag glad.

  mvh Kit Larsen Rättvik

  0248-10302 070-5812662

 2. Cute vill köpa jag är 12 år och samlar till att köpa till min vän hu mycket Coster kontakta gärna tel:072-99 17 571

  Mvh/ Nila en sutamuroko fän Love shiba inu

 3. Hej!
  Kommer du få några valpar i år som inte är tingade än? Kan vi komma och se hundarna i verkligheten innan vi bestämmer oss?
  Du får gärna mejla mig.

 4. Hejsan! Jag och min sambo skulle vilja komma på en besöksdag och i bästa fall tinga en valp. Vad har du för planer för detta året och 2018? Kommer det valpar som inte är tingade? Eller kan man ställa sig i kö?
  Hälsningar Hedvig och Rasmus

 5. Hej
  Har under en längre period varit intresserad av shibarasen. Jag är en aktiv nybliven pensionär. Bor i Farsta med sambo och vistas mycket ute i naturen. Jag är intresserad av ursprungsrasen shiba och har för avsikt att träna dressyr, promenadkompis mm.
  Jag kan även tänka mig att bli fodervärd, eller att ha en vuxen hund. Behöver inte alls vara någon valp. Har erfarenhet av Weimaraner, pudel och blandrashund, vilket jag hade innan yrkeslivet. Och under yrkeslivet så har jag haft en katt.
  För mig är det ingen panik med att få tag i en shiba, väntar tills den rätta hunden dyker upp.
  Fick rekommendation om er via ägare till hunden Ginza, som jag träffade i Leksand denna helgen som var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blogg om det som händer på kennel Sutamuroku. Mycket bilder, många berättelser om stora och små händelser i en shibaflock. Välkommen in!