Köpa shiba

Mimi och Lara
Mimi och Lara

Köpa shiba….

Det kräver planering och eftertanke. En shiba lever i ca 15 år och vill gärna fortsätta leva med just dig under den tiden!

På 15 år hinner mycket att hända. Du kommer att få en förändrad livssituation under denna tid.

Om du är ung: Skilja dig. Hitta ny partner. Bilda familj. Få barn. Utbilda dig. Få nytt jobb. Jobba mer. Mindre. Bli arbetslös. Etc etc.

Under hela den tiden och genom alla förändringar vill din shiba bo kvar hos dig. Grejar du det?

Om du är äldre: Du kanske snart blir eller redan har blivit pensionär? Du får en ökad risk för att bli sjuk. Hamna på sjukhus. Din partner går bort. Etc etc.

Din shiba vill ändå bo kvar hos dig. En shiba lever i 15 år och vill, när den är 10-12 år fortfarande ut på långpromenad på 1 mil. Grejar du det?

Ta inte illa upp för att jag tänker på lång sikt när jag träffar dig! Ta inte illa upp för att jag frågar om vad du har för tankar och för back-up.

Vem hjälper dig med hunden om det händer dig något? Hur intresserade är dina föräldrar? Barn? Andra vänner och släktingar?

Jag vill inte, att du ska ångra dig efter 2 dagar – 2 månader – 2 år. Ångra dig och vilja lämna tillbaka hunden. Jag vill, att du ska vara säker på att du kommer att fortsätta kämpa. Att hunden är din nya familjemedlem. Inte ditt nya “barn” fram till dess att du får ett “eget” barn och att hunden då hamnar på Blocket “Vi har fått barn så nu lämnar vi bort vår hund”.

Din nya familjemedlem som du kommer att ta väl hand om också när den är besvärlig, när den skäller, tuggar sönder etc – så att den behöver mer träning, du behöver ta emot hjälp etc. Du ska vara beredd att gå kurser, träna – ja, ta hand om hunden alla de 3-4 timmar extra VARJE DAG som din hund kommer att behöva dig. Oavsett allt annat!

Så ta inte illa upp, för att jag frågar!

Mitt “jobb” är att skaffa bästa möjliga hem till varje liten valp som passerar ut genom min dörr. Samt att ge just dej en helt underbar familjemedlem som du kommer att ha glädje av – i 15 år framåt.

Glad Nallo
Glad Nallo

Är du fortfarande intresserad av att köpa hund här, gå in under sidan Besök och boka in dig på en besökstid! Besökstider sätts upp vartefter en tik är parad.

Att ta emot kennelbesök tar mycket tid i anspråk för både er och mig. Därför tar jag bara emot besök när en tik är parad så att det faktiskt finns eventuella valpar att tinga. 😊

lena@sutamuroku.com

47 reaktioner på ”Köpa shiba”

 1. Hej

  Visningen är den 26:e är den något vi kan komma på eller är det bara för dem som fått klartecken om att de har en valp?
  Mvh

 2. Nej, alla tider här är för de som vill komma och besöka oss.
  Har man fått klartecken för valp så får man andra tider 🙂

  Jag kommer att uppdatera med mer tider så småningom…..

 3. Hej jag undrar var i Sverige eller helst i närheten av Göteborg kan man köpa en Shiba valp? Skulle vara jätte tacksam om ni kunde hjälpa mig. Tack

  1. Ingen aning! Ska man ha en bra valp så kan det hända att man får vara beredd på att vänta lite….. Ta kontakt med uppfödare. Titta in på http://www.shibainfo.com och leta under uppfödare så hittar du många.

    1. För ögonblicket har jag inga, men hoppas förstås på att få. Ja, man måste komma och hälsa på och “boka”. Titta på mina hundar och träffa mig som uppfödare. 🙂

 4. Skulle vara intresserad av att besöka dej o dina fina hundar.Försökte skicka på mailen men kanske blev fel,har inte fått svar.Funderat ett tag nu och skulle vilja bli shiba ägare framöver.Finns de nån tid för oss?

   1. Nej vi bor i Växjö och skulle väldigt gärna komma för besök.Har oftast ledigt efter kl 14.Mvh Anette

    1. Just nu tar jag bara emot besök för kullarna som kommer snart.

     Om ni vill ha valp nästa år blir det nya besökstider i början av nästa år.

     1. Kommer kunna ta emot valp,omgående men antar väl att dom är tvingade mig Anette

 5. Hej! Jag har mailat dig tidigare ang att vi är intresserade av en Shibavalp, men inte fått svar, så jag testar att lägga in en kommentar här istället. Har du möjlighet att kontakta mig via mail vore det toppen! Hälsningar Monika Jacobsson

 6. Hejsan!
  Jag och min sambo är mycket intresserade utav att köpa en hund av er. Ring gärna mig på 0733437400 så kan vi pratas vid mer.
  Ha en fortsatt trevlig dag!

  MVH Medina

 7. hej finns det möjlighet att få komma och disskutera ett ev köp av en valp. mvh H. Shakir

 8. Hej! Jag är super intresserad av att köpa valp, vill ha en hane om möjlighet finns.

  Jag berättar gärna mer om mig själv och svarar på eventuella frågor!
  Mvh
  Sandra

 9. Hej , läste din text och vill berätta att vi fick möjligheten att ta hand om en shiba som inte kunde stanna hos sin matte pga ändrad familjesituation. Hon var fem år när hon kom till oss, har snart varit med oss i tre år och varit en fantastisk upplevelse. Har haft andra hundraser tidigare men äga en shiba är inte att “ha hund”, den enda skillnaden mot övriga i familjen är att hon inte sitter med vid matbordet. Hon är med precis överallt, fortfarande lättlärd och lyssnar av oss människor på ett förbluffande sätt. När vår vuxna dotter gick igen både sjukdom och tragiska händelser “adopterades” hon av vår shiba, hon följde helt sonika vår dotter med hem och blev den bästa medicinen som fanns att få. En shiba är inte bara en hund, hon lyssnar, pratar med oss och ibland är hon bara som en katt som obemärkt försöker smyga upp och hitta ett knä eller en arm att ligga på.

 10. Hej!
  Så fint skrivet. Det är just därför vi har inte skaffat hund tidigare. Det är nu vi känner oss mogna för att skaffa en familjemedlem.
  Vi är en familj som vill jätte gärna köpa en valp av er.
  Mvh/ Lizan Denonius

  1. Hej igen!
   Vill jätte gärna att ni ringer så fort ni har fått valpar.
   Mitt nummer är: 0764065574
   Mvh/ Lizan Denonius

 11. Har ni någon som köpt Shiba av er och tränat även för jakt med framgång?
  Intresserad att ha en Shiba som sällskap och jakthund för olika vilt och spårning.

 12. Hej Lena,

  Vi är ett par som är intresserade av att köpa shibavalp av dig.

  Vi har mailat dig två gånger utan svar, så provar här istället. 🙂

  Med vänliga hälsningar,
  Anahita & Martin

 13. Hej!
  Jag har fått 1 mejl av er – den 1.8. Ledsen om det andra kommit bort. Jag svarar på alla mejl så fort jag hinner. 🙂 Ibland räcker tiden inte till att svara samma dag.

 14. Hej Lena,

  Jag och min flickvän har länge planerat att skaffa en hund och efter att ha titta runt och funderat länge så har vi nu fastnat för en shiba, och skulle vara intresserad av att köpa en shibavalp av dig.

  När är nästa kull planerad och hur ställer man sig i kö?

  Med vänliga hälsningar,
  Johan och Beatrice

 15. Hej! Man stället sig i kö genom att komma på besök när en tik är parad som man vill ha valp ifrån.

  Valpar planeras f nv under slutet av året och under första halvan av nästa år.

 16. Hej! Jag och min sambo är mycket intresserade av att adoptera en shiba av er. Vi kommer gärna och hälsar på nästa träff och berättar mer om oss själva.
  När är nästa träff & när kommer ni ha valpar till salu?

  Samer Yousif
  Skarphedensväg 6B
  141 32 Huddinge
  0704033099

 17. Hej Samer! Jag har fått 6 exakt likadana mejl från dej och har svarat på ett av dom. Jag har inga valpar till salu just nu och vet inte när jag kommer att ha det. Det beror ju på när tikarna löper. När tik finns parad sätter jag upp besökstider för de som är intresserade av valp från den kullen.
  Håll gärna koll på bloggen!

 18. Hej! Vi har planerat för hund länge och anpassat vår situatuon för bästa förutsättningsr. Efter noggrann efterforskning har vi nu fastnat föe Shiba. Vi har haft hund under 10 års tid innan dess och vill gärna komma på besök när nästa kull kommer.

 19. Hej Lena!
  Vi är ett par som länge velat ha hund och efter massa reserch fastnade vi för just Shiba för ett par år sedan. Vi skulle jättegärna vilja komma på en träff när nästa tillfälle dyker upp så vi kan få berätta mer om oss själva!

  Ser fram emot att höra från dig!
  /Hannan och Martin

 20. Hej!
  Vi är väldigt intresserad av att skaffa en shiba inu valp.
  Undrar om det finns en valp (tik) att köpa nu!
  Skulle bli glad för ett svar!

 21. Hi
  We are small family (I am 46 yeas ,my wife 38 and my daughter 13years) and long planned to get a dog and after looking around and thinking for we are enthusiastic for a shiba, and would be interested in buying a shiba puppy from you.

  When is the our prospective to have have a shiba ?

  Best Regards
  Ben

  Sincerely,
  Johan and Beatrice

 22. Hej
  Har under en längre period varit intresserad av shibarasen. Jag är en aktiv nybliven pensionär. Bor i Farsta med sambo och vistas mycket ute i naturen. Jag är intresserad av ursprungsrasen shiba och har för avsikt att träna dressyr, promenadkompis mm.
  Jag kan även tänka mig att bli fodervärd, eller att ha en vuxen hund. Behöver inte alls vara någon valp. Har erfarenhet av Weimaraner, pudel och blandrashund, vilket jag hade innan yrkeslivet. Och under yrkeslivet så har jag haft en katt.
  För mig är det ingen panik med att få tag i en shiba, väntar tills den rätta hunden dyker upp.
  Fick rekommendation om er via ägare till hunden Ginza, som jag träffade i Leksand denna helgen som var.

 23. Hej! Kom förbi er hemsida och tycker verkligen era hundar är super fina! Har länge varit intresserad av en shiba då de verkligen sticker ut utseendemässigt. Jag har tidigare haft en björnhund och saknar att ha en fluff hemma.

  Vi har mycket tid över för en hund då vi har eget företag och jobbar hemma. Men skulle vi behöva hundvakt lite då och då så har vi två familjer och vänner som mer än gärna ställer upp som tur är.

  När det kommer till val av hund så söker jag och min sambo främst en hanhund till sällskap som vi potentiellt även kan ha till avel om förutsättningarna är rätt. Vi har tyvärr inte haft möjlighet att bekanta oss mycket med rasen mer än vi läst om den så skulle gärna höra lite mer om hur ni upplever era shibas och det krävs något speciellt av en som ägare.

  Om ni har någon form av väntelista 2022 så skriv jätte gärna upp mig, ser fram emot att höra från er!

 24. Hej ,
  Jag och min fru har börja titta på Shiba rasen, eftersom vi vill skaffa hund igen när jag skall till att bli pensionär i höst 2022.
  Så det är ingen brådska utan vi kan vänta in bit in i 2023.
  Vi har haft en soft coated wheaten terrier förut (på 90 talet) som blev 13 år. Vi hade även katt på 80- 0ch 90talet.
  Och sedan har vi mest jobbat. Vi bor i Östergötland ganska nära Er Kennel, så vi skulle gärna komma och titta tidigare bara för att känna av lite.

  Vi gillar båda att vandra olika leder och gör det så ofta det går och tid finnes.
  Vardagar efter jobbet går jag antingen tillsammans med frun eller ensam en promenad på 5-10 km, så vi behöver en hund som orkar att gå lite grann.
  Så jag skriver gärna upp mig på en väntelista så länge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Blogg om det som händer på kennel Sutamuroku. Mycket bilder, många berättelser om stora och små händelser i en shibaflock. Välkommen in!