2 v kvar

– tills jag får semester.

Grannen sa att det kommer att vara varmt ända till september. Det känns så tråkigt att jag smäller av. Om det blir så. Är det möjligt?

Jag åker inte långt med hundar i bilen när det är 30 grader. Det begränsar en hel del. Vi kan inte gå ut på vandring som jag hade tänkt.

Det går inte att göra något speciellt alls utom att åka ut själv på dagsutflykter när det är 30 grader. Knappt det. Det är för varmt.

Nästa vecka blir det ännu varmare. Ännu varmare. Just saying. Nätterna också.

Jag minns hur jag led när det var kokhett när barnen var små. 1990 eller så? 6 veckor. Griniga barn och fruktansvärt varmt. Precis på slutet av de 6 veckorna kom jag på att MacDonalds var luftkonditionerat och hade ett bollhav! Så underbart! Jag svor på att aldrig mer klaga på och över kylan. Det har jag inte gjort heller. Utom kanske vid ett eller två tillfällen…

Men värmen, den tänker jag fortsätta klaga på. Den är helt fruktansvärd.

Tänker på alla uppe i Hälsingland. Min hembygd brinner ner. Min häst bor i Ljusdal.

Och hoppas att inte motsvarigheten startar härnere. Runt Örebro tänder någon eld. Det finns så mycket galningar. Man fattar inte hur många.

En reaktion på ”2 v kvar”

  1. Vi bor ju i Örebro men precis utanför en mindre skog. Där grillar ju folk ändå!! Och på minigrillar dessutom, tills ICA säljstoppade dessa.
    För ett tag sen vaknade vi till en fruktansvärd brandlukt och tänkte att nu är det ju vår skog… Men nej, det var långt ifrån som det brann men lukten reste långt… Jag tänker på alla människor som har fått lämna sina hem, jag hoppas verkligen på regn snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio + tio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.