3 dagar gamla

Kuddfasen har inträtt. Ja jag kallar den så. Nu knölar tiken ihop det som finns i valplådan så att det blir en förhöjning. Valparna kravlar gärna upp och lägger sig med huvudet upp. Tiken använder den som kudde. Jag har gett upp om att försöka påverka. Hur mycket jag än bäddar slätt så knölar tiken ihop det igen.

Valparna har börjat krypa omkring mer och ofta hamnar dom på fel ställe om tiken – t ex bakom ryggen – och kan inte ta sig därifrån. Då gallskriker dom. Och gissa vem som får lyfta tillbaka dom. Hur många gånger dom helst på nätterna.

I natt har det varit ett himla liv. I dag på morgonen också. De stora valparna väger runt 450-500 gr så dom har nästan ökat 200 gr i vikt sen dom föddes – inget att klaga på kan man tycka. Den minsta väger drygt 350. Det är mer normalt.

Mimi har inga tendenser till mjölkstockning och ingen diarré. Hon har börjat få både torr och färskfoder och det har gått bra.

Tikarna är väldigt hungriga 3e dygnet. Jag minns när jag gav Umai 1, säger 1, bit makaron och det resulterade i en fruktansvärd diarré som blev så svår att vi till sist gick till veterinären.

Så man måste fortsätta vara försiktig med både vad man ger och i vilken mängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.