9 sjukdagar

9 dagars sjukskrivning per år. Ska svenskarna ha. Läser jag i tidningen. Det ska vara en minskning alltså.

Jaha. Så många? Det var så många år sedan jag sist var sjukskriven så jag minns inte ens när det var.

Tur? Kanske det?

Men jag vill minnas att vi hundägare är friskare än genomsnittssvensken.

Köp en motionskrävande shiba och var ute 3 timmar/dag! Minst.

Plus gå över till vegetarisk kost. Mycket frukt och grönt och ekologiskt. Minst 50% ska vara rawfood, d v s råa grönsaker. Finns många undersökningar på att sådan kost gör dig friskare. Såg en film häromdagen att stora doser av C-vitamin har god effekt på cancer.

Titta gärna på “Fat sick and nearly dead” på Netflix och bli inspirerad!

Om jag är sjuk och går till jobbet ändå? Faktiskt inte. Halvdålig ibland och trött emellanåt när jag äter för ensidigt och för lite av bönor/linser m m eftersom jag oftast äter mer vegansk än vegetarisk mat. Men inte riktigt sjuk.

9 dagar. Det är ju mycket!

6 reaktioner på ”9 sjukdagar”

 1. Och jag som inte tycker det är mycket alls. 🙂
  Det är ju bara 9 dagar…knappt två veckor…
  Beror ju också på vad man har för arbete.
  Inom vården är det inte ok att vara halvdålig och vara på jobbet och då blir det för många många fler sjukdagar.
  Kroppen tar mycket stryk och man orkar många gånger inte. För att inte tala om alla basilusker… När man står mitt bland patienter med vintersjukan…

  Jag har aldrig haft så många sjukdagar som när jag började inom äldrevården. Jistanes. Dyrt som sjutton.

 2. Vården är tuff, inte minst med alla tunga lyft. Men ännu viktigare att äta rätt! Du är vad du äter.
  Jag är friskare nu än vad jag var för 10 år sedan.
  Jag jobbar inom barnomsorg och skola. Jag kan vara på 4-5 olika arbetsplatser varje dag. Ca 40-80 människor kan passera mig på en dag. Jag vistas i dåligt ventilerade lokaler. Släpar på ett gäng tunga väskor. Har inga arbetsplatser som är anpassade för mig. Ofta svinont i rygg och nacke. Redan nu ligger många sjuka inom skolan.
  Caroline – du ska äta mycket grönt. Selleri, granatäpple och apelsin i ett mål. Mycket selleri. Du ska dricka minst 2 helst 3 liter vatten varje dag. 1 liter på morgonen innan frukost, gärna med citron och ingefära i. Du ska ta hand om dig.

  1. Vad har du i dina väskor?? Spännande!
   Stackare som får så ont. Inte roligt. Usch.

   Ja, du har såklart helt rätt. Jag måste lära mig att skippa vetemjöl och socker. Åtminstone ett tag. Men…självdisciplinen….

 3. Tänk att man ska behöva räkna sjukdom i dagar, vore ju så mycket bättre om man såg till själva sjukdomen och livet i sig så man kan rätta till det sjuka till något friskare beroende på vad det är förstås.

  Du skriver om 3 tim motion för en shiba, skulle du säga att det är genomsnittligt eller just en “krävande” shiba som behöver det dagligen? Antar att du inte heller menar 3 tim på raken. Om jag räknar ihop promenader och rastningar på en dag så kommer jag nog lätt upp i tre timmar med min “kompis”, åtminstone en timmes långrunda per dag känns som ett måste. Ja inte exakt varje dag för ibland måste man ju lägga in vila också.

  1. Skulle vilja påstå att 3 timmars motion/dag är ett bra riktmärke att förhålla sig till.

   En cykeltur förkortar förstås tiden just den dagen. Plus att en del av tiden kan användas till att träna hunden på andra sätt vissa dagar. Men 3 timmar av motion varje dag. Ända upp till att hunden är minst 10 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.