Åka bil

image

Vi åker lite bil nästan varje dag.
Nej, kul tycker dom inte att det är.

Dom gallskriker inte som en av Pärlans kullar gjorde och kräks inte som Zelda gjorde när hon var valp… Men det klagas och hässjas!  Nä,  kul är det INTE…

10 reaktioner på ”Åka bil”

 1. Men visst gäller det då att bara hålla sig cool och prata uppmuntrande med dem? Inte börja trösta och så?

  1. Kör vidare bara. Valpen mår troligen illa eller tycker illa om att vara instängd. Om ni är 2 kan en sitta med buren öppen och stoppa in handen och se, om det lugnar. Försöka avleda. Annars somnar dom förr eller senare.

   Inga valpar gillar att åka bil. Dom måste vänja sig. Boy kräktes i 1 år. Han kommer aldrig att tycka om bilfärder. Men han får stå ut. Inte mycket att göra åt.

   Liksom att börja gå i koppel, inte få springa efter katten man ser eller haren, klippa klorna etc…. Det är väldigt mycket som en hund inte gillar att göra men som den måste i alla fall. 🙂

 2. Näääe, vilken söt bild! Hur har Zelda hanterat att inte vara med små pojkarna lika mycket denna vecka?

  1. Det går inte att skilja henne från dom för mycket – då blir hon väldigt stressad. Hon älskar verkligen dom små och tröttnar INTE på dom.

 3. Lillhjärtat! Jag får så ont i hjärtat… Jag förstår det. Jag hoppas verkligen att hon kommer att orka och klara av att skilja sig från dom. Jag har tagit ledigt dagen efter att hon kommer hem så hon får tid med oss och vänja sig vid att vara hemma igen. Jag hoppas att det inte blir alltför jobbigt för henne.

  1. Jag tror hon lätt plätt byter ut valparna mot att få komma hem igen . Valparna har aldrig varit hos er så ingenting kommer att påminna henne.

  1. Ja det är verkligen fantastiska småttingar!

   Och faktiskt rent importblod i hela stamtavlan – det är bara 1 enda hund -förutom föräldrarna – som är född i Sverige – ZZ-top – men han är i sin tur resultatet av 2 importer.

   Det betyder att alla dessa 3 valpar kan vara potentiellt intressanta i fortsatt avelsarbete. Om ägarna tar väl vara på, tränar, tävlar och visar.

   Det är inga “dussin-hundar”.

   1. Katashi-Zelda-vovsar är speciellt.
    Och jag är mycket nyfiken på hur dessa herrar kommer bli!
    Riktiga gangsters som sin farmor Hana kanske….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.