Cyklister

Jag svär varje dag och varje promenad åt och över dessa fartdårar. Det finns inga “vanliga” cyklar längre. Allt är tävlingscyklar som går i 170 knyck och många gånger knappt kan hanteras av cyklisten.

Ingen saktar in för att passera någon med 5 hundar på smala vägar. Att en cykel är ett fordon och att den som sitter på måste kunna stanna vid behov är ingenting man bryr sig ett dugg
om.

Måste alla som cyklar tävlingscykla?

Snälla ni – sakta ner farten! Även om det bara är en liten hund som blir skadad och dödad eller hundens matte – så tror jag att det kommer att kännas lite jobbigt även för dig med allt blod och alla skrik som blir följden!

3 reaktioner på ”Cyklister”

  1. Jag ser ibland hundägare som går med koppel spänt över cykelbana eller gcbana. Det om något är ansvarslöst. Ett koppel och en liten hund kan vara svåra att upptäcka. Det finns “goda kålsupare” inom alla trafikantslag. Cyklister trängs ofta ihop med bilister eller gångtrafikanter och då skapas lätt friktion och irritation och cyklisterna får nästan alltid se sig bli hackkycklingarna.

    1. Det håller jag helt med dig om! 🙂 Hundägare som inte kan hålla i ett koppel på sin pyttelilla hund ens utan blir omkringdragen av 4 kg hund är ett annat av mina irritationsobjekt. Förresten vad är en gcbana?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.