Drick vatten!

Vikten av att dricka vatten kan inte nog understrykas. Allra helst ska man dricka 2-3 liter/dag. Varav 1 liter innan frukost för att skölja igenom kroppen. Gärna med färsk citron i.

Drick inget vatten till måltiderna utan drick 1 timme innan eller 1 timme efter. Det är inte bra för matsmältningen att blanda mat och vatten.

Själv försöker jag dricka rejält med vatten vid sänggåendet. Då behöver jag inte gå upp och kissa på natten. Samt dricker innan frukost och sedan på för och eftermiddag. Men för att dricka 1 liter innan frukost går det åt lite tid så jag har fuskat med det i vinter. Men 0.5 liter dricker jag. Räcker inte riktigt, det känns.

Det är stor skillnad mellan de dagar jag lyckas dricka mycket vatten och de dagar jag inte gör det. Min kropp har äntligen, efter att ha fått mycket vatten, lärt sig att skilja på hunger och törst. Hela systemet i kroppen får en skjuts när det får vatten. De första dagarna är det som att allt bara rinner igenom men sedan börjar kroppen ta upp det och man förstår inte hur det kommer sig att så lite kommer ut när man dricker så mycket….

Vi dricker för lite vatten!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.