Fastedag 5 – morgon

Vaknar klockan 4. Går upp 4.30 och ska ta en cykeltur med hundarna. Men först min kopp med citron och ingefära.

Citron – kopierar
“1.Citron verkar som en alkalisk frukt i kroppen. Vilket gör att kroppen blir mer basisk och återställer kroppens egna pH. En basisk kropp är mer motståndskraftig mot sjukdomar.
2.Citron har en stimulerande effekt på levern, och verkar som ett lösningsmedel av urinsyra och andra giftiga ämnen i kroppen. Ett glas citronvatten funkar som en bra detoxdryck för att föra ut gifter ur kroppen.
3.Citron är en kraftfull antibakteriell frukt med egenskaper som tar död på dåliga bakterier i kroppen. Det har gjorts experiment där saft från citron har förstört bakterier som malaria, kolera, difteri och tyfus.”

Visste du att du förbränner 43 fler kalorier om du tillsätter 1 tsk ingefära till frukosten? 🙂 Men förutom det så har ingefära en mängd goda egenskaper – kopierar
“Ingefära hör till de äldsta läkeväxterna med medicinska anor från 3000-talet f.Kr. Ingefäraroten räknas som en av de bästa naturläkemedlen speciellt för sin antiseptiska och bakteriedödande egenskap.

Ingefära är även antiinflammatorisk och reducerar smärta i kroppen. Vid dagligt intag av ingefära uppbyggs kroppens försvar mot svullnad och inflammationer i bland annat leder, muskler och gallblåsa.

Ingefära har många goda egenskaper som bland annat stimulerar blodcirkulationen. De aktiva ämnena öppnar upp de ytliga blodkärlen i kalla händer och fötter samt ger värmekänsla. Det är de eteriska oljorna gingeroler som bidrar till ökad cirkulation.

Ingefäran bestitter egenskaper att sänka dåligt kolesterol och högt blodtryck. Den lindrar även smärta och stelhet vid reumatiska sjukdomar och artrit. Studier visar också att ingefära innehåller ämnen som hindrar och angriper cancerceller vid bröst-, hud-, och äggstockscancer”

Jösses Amalia! Ingefära och citron är ett måste eller hur? Idag sjuder jag ingefära ihop med vattnet. Blir en starkare dryck som gör gott i hela kroppen,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.