Förbudsministern

Folkhälsoministern Gabriel Wikström kallas förbudsministern. Han vill nu göra något åt intag av socker och för mycket stillasittande eftersom siffrorna för fetma stiger även i Sverige.

Jag har förslag!

Sänk skatterna på frukt och grönsaker! Idag kostar en vegansk kost mer än en kost baserad på kött. Billigare gröna livsmedel kommer att få fler att välja detta. Höj gärna skatten på livsmedel med mycket socker – läsk, godis, fikabröd och annat onyttigt.

Sänk arbetstiden! Först till 35 timmar. Jag lovar att motionera mer om jag får mer ledig tid. Detsamma kan nog många tänkas göra. Kan också tänka mig att lägga mer tid på att laga nyttig mat om jag inte behöver jobba lika mycket.

Ja visst kommer det att kosta med sänkt arbetstid och sänkta matpriser.

Min gissning är att sjukvården behöver mindre medel om dessa 2 förändringar görs. Snabbt också. Barnomsorgen kommer inte att kosta lika mycket – förhoppningsvis. Jag har inget emot att du höjer priserna lite rejält för högre barnomsorgstider för att styra småbarnsföräldrar att vilja vara mer tillsammans med sina barn. Det skulle också samhället tjäna på – i längden. Färre utagerande barn till exempel.

Mindre socker och mer föräldatid med lugnare föräldrar – jag är säker på att färre barn skulle behöva neuropsykiatriska diagnoser och medicin.

Win win situation alltså! Så kör! Jag är säker på att Sveriges alla miljonärer och miljardärer skulle vilja vara med och betala genom lite högre skatt – tror du inte det också, Gabriel?

4 reaktioner på ”Förbudsministern”

  1. En dröm vore ju om man kunde få producenterna att sluta smygsockra allting.

    1. Ja men det skulle man komma undan med högre skatt på socker för då skulle dessa varor bli dyrare än de som är utan.

  2. Jag drömmer om bra mat 🙂
    När man vill äta socker så vet man själv om att man äter socker.
    Jag är inte helt emot socker-skatt, men det blir nog som med bensin/diesel, man vänjer sig vid priset och så köper man ändå (läs: jag)

    Tänk om de kunde börja med fotografier på produkterna på kött/fågel/grisen där man får se hur de lever. Det tror jag skulle ta skruv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.