Glad!!

Läser att det fötts vargvalpar i Östergötland – SÅ glädjande!! Trots att man sköt tiken förra året och lämnade en hanvarg ensam att föda upp de dåvarande valparna. Så fruktansvärt att jag inte ens kan tänka på det.

Diskussionerna runt vargars vara och inte vara är för mig helt chockartad. Att vargar ska skjutas och försvinna för att jägare ska kunna jaga med drivande hund alternativt ha jaktprov för drivande hund är för mig helt vansinnigt. Trots att jag är uppväxt i Hälsinglands skogar med en intensivt jagande pappa och trots att min allra första egna hund var en beagel av jaktstam.

Jakthundar skadas och dödas oftare av bil och tåg än av varg. Där jag bor släpper jag inte lös några hundar i skogen som lämnar mina fötter – d v s verkligen inga shibor – av rädsla för att hundarna ska hinna ikapp vildsvin och bli skadade eller dödade av dessa. Jag skulle mycket hellre möta en varg än ett vildsvin i skogen.

Så – håll era hundar i koppel och sluta jaga med drivande hund i vargrevir. Vargar finns ju liksom inte överallt… Anpassning, tack!

Och om ni vill ha en bra bok att läsa/lyssna på, rekommenderar jag “Löpa varg” av Kerstin Ekman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.