Ha vavva

20160524_042004

Sitter och tittar på förnedringsTV – Biggest Looser med vavvan i knät.

Hur länge har hon varit hos oss? 2 veckor i morgon väl?

Ser ni så gott det är med en liten varm vavva i knät?

Jag har ju länge – ungefär sen jag såg Cesar Milans ilskna små djur- önskat mig en vavva och när jag träffade Darina var det hon som skulle hit. Även om det var olämpligt just nu.

Hon kompletterar oss andra! Shibor är ju stolta och envisa och självgående. Man kan stånga sig blodig när dom väl bestämt sig för något. Vavvan är mjuk och följsam och lätt att påverka. Lite för lätt ibland. Hon kan ta åt sig för saker som inte är i närheten av henne.

Hon är lätt att ha lös – när vi är i walking mood är hennes plats bakom mina hälar. Hon har precis som shibor börjat jaga fåglar nu när hon strax är 5 månader.

Vavvan har varit svår för shiborna att förstå sig på – men hennes barnsliga utseende och undergivna signaler retar inte upp någon. Utom Lara. Lara vaktar sina saker mot vavvan.

Panda slog henne i huvudet och Zelma skrek argt – men båda har insett att vavvan inte kommer att hänga i deras pälsar och svansar på det sätt shibavalpar gör och har lugnat ner sig.

Grannar och folk vi möter ser inte shiborna – dom ser bara vavvan…Och ler av förtjusning. Någon uttryckte att det var roligt att se att mina hundar var så snälla mot henne – och då undrar jag vad mina hundar har för rykte här… Inte för att dom någonsin gjort någon något, men eftersom dom alltid är så många får dom aldrig hälsa på vare sig andra människor eller hundar.

Vavvan själv har varit imponerande duktig när det handlar om att hantera 4 shibor och 2 katter. Plus allt annat som hon inte upplevt förut typ långa skogspromenader.

Man får en reaktion som “Titta! Hon kan leka!” för att det är så fruktansvärt lite hund! Som ändå beter sig som en hund. Hon är faktiskt intelligent och inte rädd för något. När jag tittar i olika forum ser jag att hon är bra på det sättet eftersom många har sådana problem med sina vavvor. Att dom är ängsliga. Plus att hon bara skäller när hon vill något typ komma in. Eller när hon vill leka med någon.Vavvor är ju normalt skälliga eftersom dom är “larmhundar”. Hoppas det håller i sig att hon är så tyst!

Igår började hon äntligen anpassa maten så att hon inte längre åt sådana mängder. Jag vill att valpar lämnar lite mat vid måltiden. Det gjorde det lättare med bajset för nej, hon är inte rumsren. Hon säger inte till när hon vill gå ut. Hon har kunnat vara ute i 2 timmar och sedan gå inomhus och bajsa. Men igår lossnade det också så att hon bajsade ordentligt på promenaden.

Så – kort sagt, imponerande liten hund som har anpassat sig strålande!

Det som oroar mig är känsligheten – mot t ex värmen som är nu. Eller när det är blött och regnar. Hur går det när det blir kallt? Hon har ju så tunn päls att huden lyser igenom t ex på tassarna. Inte mycket som isolerar där inte! 🙂

7 reaktioner på ”Ha vavva”

  1. Jag trodde Vavva var hennes namn tills jag insåg att det är hundrasens smeknamn….jag är stentrög.
    Busasöt är hon iallafall.

  2. Vavva-Lina….kanske 🙂
    Lite som Hana-Lisa
    Eller som Happiliina (den lilla krokodilen jag har här hemma)

    1. Ha ha – nä idag har hon fått ett helt nytt smeknamn – Stål-Råttan…. Stålmusen var redan upptaget….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 + 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.