Hundar och katter blir allt tjockare – Östergötland – Corren.se

Hundar och katter blir allt tjockare – Östergötland – Corren.se – Nyheter Linköping Östergötland.

VIKTIGT!!

Din hund ska INTE ha några valkar i sidorna, den ska ha en midja som går INÅT och inte vara jämntjock. När du känner över revbenen ska du enkelt kunna känna revbenen, det ska vara som en frotté-handduk mellan handen och revbenen. När din hund är över 1 år gammal får du verkligen se över fodret och dra ner om det behövs.

Pärlan springer till matte
Pärlan springer till matte

Det är också viktigt vilket foder man använder. Jag använde Precept Plus och Taizan åt 0.75 dl och Pärlan 1 dl OM DAGEN. Båda var ändå riktigt riktigt tjocka. Taizan var smällfet.

Feta shibor är DET VÄRSTA som finns, det största fel en shiba kan ha.

Jag bytte till Acana och nu kan jag ge normalportioner. Pärlan och Tai får 1 dl var plus färskfoder. Båda är nu vältrimmade och ser fina ut, i lagom hull och nöjda.

Så – det är av stor betydelse vilket foder du använder! Titta över ditt foder – växande hundar behöver mer, likaså behövs mer mat när det är kallt ute och du är ute mycket eller när hunden ska sätta ny päls. Jag har sett, att pälssättning kan kräva upp till 1/3 mer foder om hunden får välja själv. Äldre hundar och hundar som inte är så intensiva eller rör sig mindre behöver mindre mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.