Hur har era hundar det?

I värmen?

3 av mina har fått problem med analsäckarna. Alla bajsar mer sällan. Ska vi gissa att dom dricker för lite vatten precis som matte?

Jag har börjat hälla extra vatten på deras mat.

Lite lätt förstoppning beror också på att dom inte rör så mycket på sig. Nu går vi en vanlig långpromme tidigt på morgonen. Man får hitta sina egna lösningar och för mig är det svalare på morgonen än på kvällen.

Dagtid är det snabba promenader som gäller. Ut och kissa och helst inte gå på asfalt.

Det märks att det går åt väldigt mycket mindre energi. Alla har gått upp i vikt trots att dom fått lite mindre mängd mat. Nu har jag ökat mängden igen så att dom ska bajsa mer.

Alla mina hundar äter bra.

Dagtid är det inomhus som gäller. ABSOLUT inte bil! Tänk på att när du sitter vid ACn så gör oftast inte hunden det. Längst bak i bilen kan det vara kokhett. Använd kyldynor i bilen.

Värmen blir som ett fängelse för oss hundägare…

2 reaktioner på ”Hur har era hundar det?”

  1. Kuro är gärnainnemedoss,ligger med magen mot den svala stenplatta vid kakelugnen. Den svalkar. Mina försök att blöta tassar, fuktiga badlakan från frysen och erbjuda kylklossar har avvisats brutalt. Vi går ut i trädgården för att kissa och bajsa och lite lek, men promenaderna och äventyr sker på morgonen och sent på kvällen. Skönast och svalast är på morgonen som du säger, märks på hunden också. Han dricker bra.

  2. Fuji varvar med att vara ute i trädgården och och sova med att ligga under sängen och sova. Bara ytterst lite lek sen orkar varken hon eller jag mer.
    Vi tycker att längre promme sen kväll funkar bäst för oss. Annars är det bara korta korta rastningar på dagarna. På dagarna äter hon inget men väl på kvällen men det är inte lika mkt som förut. Hon ser rätt tunn ut fast hon fäller ju oxå och ser ut som en rugguggla. Hon får lite extra b-vitamin o laxolja på maten. Hon dricker bra verkar det som eftersom det där testet med nackskinnet ser bra ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.