Igår

– var jag ledsen p gr a ett veterinärbesök. Boy hade fått svamp i ena örat så det gjorde ont.

Vi gick till vår vanliga mottagning dit vi gått i alla år. Vi följde en speciell veterinär från hans förr-förra mottagning – så vi pratar om sisådär 30-40 år!

Det finns en veterinär där som jag inte vill ha. Det har jag sagt till om. Jag hade bokat en annan. Men så bytte dom till hen i alla fall. Och där står jag en måndag med bokad tid. Och en hund med jätteont i örat. Hitta en ny veterinär snabbt en måndag kan ju vara rätt svårt. Och jag tänkte att Boy måste ändå få mycket lugnande för att klara av att någon ska stoppa in instrument i hans öra. Så hen kan väl inte vara elak mot en hund som sover.

Men då hade jag inte räknat med att veterinären både skulle behandla den sovande hunden ovarsamt PLUS vara tråkig i tonen mot matte. Mycket tråkig. Milt sagt. Och vara så negativ i sina prognoser att det i princip var neurologiska skador och kanske avlivning som gällde. Fast först förstås inläggning och någon form av operation.

Jag grät hejdlöst när jag åkte därifrån och resten av dagen.

Dessutom vågade dom inte ens röra hunden ens för att lyssna på hjärtat.

Nu är det nog!

Nu lämnar jag denna mottagning. Punkt. Och slut.

Boy har inga neurologiska skador – än – och han mår ganska bra. Vilket gläder mig.

Men till den veterinärmottagningen går jag inte mer. 30-40 års äktenskap är slut och över.

6 reaktioner på ”Igår”

 1. Nej, ush vad tråkigt. Det är svårt nog när ens pälsklingar mår dåligt, så ska veterinären göra det värre. Jag stötte på en så otrevlig typ en gång när min hamster var sjuk, efter det går jag inte till Evidensia mer. Här i Örebro har vi en enda veterinär vi litar på.

  Hoppas Boy mår bättre snart!

 2. Jag måste ju fråga vilken klinik det är du var på? Eller uafviljen du isfistället rekomenderar. Den i Åtvidaberg har bemött mig proffsigt, när jag har en katt som haft problem med urinsten. Både trevlig veterinär och det gick fort, men förstått att det nästan blivit en grej att mjölka och dra ut på rutinmässiga saker om hunden är försäkrad.

  Jag skulle också gå någon annanstans för ett till utlåtande på en sådan allvarlig sak som prat om avlivning. Evidensia som nämns i kommentaren ovan har man ju läst en del skräckberättelser från.

  Hoppas Boy blir bättre.

 3. Nej fy! Så dåligt och oproffsigt bemötande. Jag förstår inte hur de tänker när de agerar så mot djur och människor. Och dåligt av kliniken att du fick den Vetrinär som du sagt att du inte ville ha. Morr morr från oss.

 4. Dumma dumma vet. Klart att örat kommer bli bra igen.
  Kruxet är ju bara att våra små shibor kan vara hysteriskt känsliga med sina öron att vi inte så lätt kommer åt att behandla.
  Dumma dumma vet som inte kan vara trevlig. Den kan ju tycka vad den vill men trevlig måste man vara.

  Om jag får föreslås så prata med den vetten som du skulle träffa och egentligen gillar och fråga vad sjutton som hände.

  Dumma dumma vet som gjorde Hanas Lena ledsen!
  Kram!

  1. Samma veterinär gav mej en ordentlig utskällning en gång när jag bad om hjälp med att ultraljuda Hana som var dräktig och hade blödningar. Fruktansvärt otrevlig. Jämt.

 5. Älskade lilla Hani.
  Men vad är det för sjuk typ?
  Tycker ägaren att det är ok? Fy.
  Stackars dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 16 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.