JAG HATAR ORMAR!

Hatar hatar hatar ormar!

Vi var ute på en lång promenad idag och hann med ganska många djur.

Först sprang 2 hermeliner över vägen precis framför oss. Först en lite mindre som måste ha varit honan. Sedan hanen. Tur att jag hade stannat och stod stilla! Annars hade vi krockat.

Sen kom en vimsig harunge och visste inte riktigt vart den skulle. Sprang framför. Försvann. Kom tillbaka. Och blev tackochlov till sist skrämd så att den hoppade av vägen och in i skogen. Den harungen blir inte gammal!

Rovfågeln strax till vänster sökte efter byte.

Hjortarna rasslade iväg precis bredvid.

Hundarna förstås tokiga! Det gäller att hålla i!

Den stora feta huggormen framför oss på vägen såg jag först! Den låg raklång med huvudet upp. Lyssnade. Gled tyst över vägen och försvann.

Hundarna hade också sett den och blev tokiga.

Det är varmt idag så en vattenpaus var välbehövlig. Bara Lara hoppade i och simmade.

Stackars Darina ramlade i till hälften. Hon hatar vatten!

Efter vattenpausen fick Darina och Lisa springa lösa. Längre fram på skogsvägen – ett svart streck. Var säkert bara nåt i vägen, spricka eller så – men ormskräcken är stark i mig och jag ropade på Lisa. Hon stannade och skulle just springa tillbaka till mig när ormen – för det var klart att det var en j-a orm!!!! – började ringla precis bakom henne. Hon upptäckte den och började nafsa i den och följde efter den ner i diket. Och bara åkrar runt och inte ens en stolpe att binda hundar i.

Ja jag vet. Jag skrek. Det kanske ni också skulle ha gjort. Nej jag vet. Man ska inte släppa hundar om man inte har absolut kontroll. Men jag kan kalla in Lisa även om hon har en hare framför sig. Men inte om en orm ringlar 1 dm ifrån henne. Tydligen.

Fick till sist tag i Lisa. Ca 5 km hemifrån. Inga hus i sikte. Det är bara att ta tag i kopplen och gå så fort man kan.

De hundar som jag har haft som har blivit ormbitna har svullnat rätt så fort.

Nu har det gått 2 timmar så det ser ut som om vi har klarat oss. Den här gången också.

Jag hatar ormar. Men jag hoppas att Lisa inte gjorde den illa.

Här ligger halva gänget och väntar på att bli genomborstade efter promenaden. För att leta efter ett annat djur som jag också hatar.

Fästingar.

En reaktion på ”JAG HATAR ORMAR!”

  1. Usch vad många ormar ni råkar på! Hoppas Lisa inte blev biten. Det verkar ju som ormarna hittintills råkat värre ut vid era möten än hundarna…de är snabba dina ormtjuserskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.