Jahani

En importerad gatuhund från Rumänien hade inte korrekta införselhandlingar läser jag i Corren. Därför blev den dömd till isolering i hemmet.

Joni. Jag blir förbannad. Inte ens karantän? Den här hunden kan gå omkring och smitta Linköpings alla hundar med diverse. Den måste väl ut och rastas? Urinen kan smitta. Avföringen går ju att plocka upp. Men resten?

Förr hade hunden åkt in i karantän eller avlivats. Men då hade vi inte heller de sjukdomar som är på intåg.

Hundar kom i burar till Arlanda. Burar som var plomberade och fick öppnas först när hunden var på plats i karantänen. Jag brukade jobba en del på Manlötens karantän.

Ja visst är det skönt att slippa detta nu med rabiesvaccin m m. Men jag tror inte att det är importen av avelsmaterial som uppfödare gör eller familjehundar som tas med hem som utgör den stora faran. Det är importen av gatuhundar och smuggling av diverse raser som det fuskas med. Vad är det för fel på de svenska hundarna som söker nya hem….? Det finns många att välja på och det är synd om dom också! Skänk i stället pengar till organisationer som hjälper hundarna på plats i hemländerna.

Det är liksom inte guld och gröna skogar att ta hand om dessa osocialiserade gatuhundar. Som hundägare kan man få ett många år stort problem på halsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.