Kerstin Thorvall

Såg ni miniserien Det mest förbjudna?

Jag gjorde det i går kväll.

Kerstin Thorvall är en författare som alltid följt mig. Jag följde hennes teckningar och läste hennes böcker redan från tonåren. Både tonårsböckerna och sedan vuxenböckerna.

Det är svårt att skildra någons långa och komplicerade liv i 3 avsnitt på TV. Det blir översiktligt och enahanda.

Det lämnade mig med en fadd smak i munnen. Hon porträtterades inte som någon speciellt trevlig människa. Jag tyckte inte ett dugg om denna urjobbiga totalt knäppa kvinna! Om något av det som visades på TV stämmer så tycker jag enormt synd om hennes barn!

Som författare var hon dock fantastisk.

2 reaktioner på ”Kerstin Thorvall”

  1. Vill minnas att hon själv erkänt att hon var ingen höjdare till mamma. Hon klarade inte av det. Tror att hon sade det iallafall.
    Jag har bara läst några böcker men hon kom precis rätt i tiden då med hennes böcker. Hon gjorde mycket för kvinnor som var äldre än 30 och visade att även de i +ålder kunde vara Kvinnor med stort K. Det var skandal ibland.

    1. Ja visst gjorde hon det! Hon var en föregångare. Men hon gjorde det kanske inte för att vara en föregångare utan för att hon inte kunde göra annat. Och tvångsmässigt skrev om vad hon gjorde. Även om sönerna berättade saker för henne i förtroende. Så skrev hon om det. Både hennes och närståendes liv måste ha varit mycket svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.