Kom ett mejl!

Hej Lena,

Skickar här en längre uppdatering från Akimo 🙂

Han är så duktig denna lilla valp. Full av energi och livsglädje! Igår hade vi vårt första besök av ett par nära vänner, de stanna i ca 10 minuter och under hela den tiden bjöd han på massa pussar och skutta  glatt fram och tillbaka mellan våra två vänner, husse och matte. Super skoj tyckte han att det var!  Nu går svansen i 100km/h så fort han ser någon människa ute och vill så gärna komma fram och säga hej 🙂

Vi har under hela tiden upplevt honom som väldigt modig för sin unga ålder men nu är han en riktig tuffing!
Han är mer nyfiken på saker som vi trott skulle va lite skrämmande. Husse råkade tappa ett kastrull lock på stengolvet igår, jag som var i rummet brevid blev mer skrämd av de ljudet än Akimo. Hans reaktion var två snabba steg bak sen sprang han fram med viftande svans och börja leka med locket.

De har tyvärr redan börjat smälla raketer i området här och vid två tillfällen var vi ute. Han tittade förvånat omkring sig, titta på oss som fortsatte gå som vanligt och sen dök han lika snabbt ner i den spännande grästuvan igen som luktade gott. Jätteduktig.

Inkallning är han fortfarande riktigt bra på. Där övar vi mycket för att hålla det vid liv.

Kloklippningen börjar avdramatiseras. För 3 dagar sen börja vi öva och satte målet två klor om dagen. Han skrek och sprattla i början men vi väntade några sek tills han var lugn och då fick han godis och jag kunde klippa. Igår gick det jättebra. Då öka vi med en hel tass och jag kunde klippa i lugn o ro utan något som helst sprattel eller skrik. Han låg lugnt och titta nyfiket på vad vi gjorde då blev det gott godis och  slutligen massage, det gillar han verkligen!

Han är jätteduktig på kontakt och lägger sig nu gärna upptill oss i soffan eller i knäet och sover på eget initiativ. Han är en riktig myspojke när han börjar bli sömnig 🙂

Han har vääldigt mycket kli i de små tänderna just nu och tuggar på det mesta som ser spännande ut. Vi är snabba på att byta mot en leksak eller tuggben och då slutar han direkt och börjar tugga på rätt sak, det har han varit bra på sen dag 1!

Inget som helst kiss eller bajs har vi fått torka upp sen han kom. Vi är ute ca var 3-4:e timme och när det är dags så går han och gnyr vid ytterdörren. Imponerande!

Han sover ca 7h per natt och vill ut runt 6 tiden på morgonen.
Äter bra ca 4 mush per mål och ca 1 näve torrfoder ibland lite mindre. Mush är favoritmålet 🙂

Idag var första gången jag börja med inlärning av ett moment, stå still i 2-3 sek och sen får man godis. Gud va snabbt han snappa upp vad jag ville! Efter 4-5  rätt i rad tyckte jag han var så duktig och tänkte avsluta övningen. Jag gick och börja pyssla med annat och då kommer lilla Akimo och ställde upp sig så fint och titta på mig. Såklart blev det då en godis till 🙂
Underbara valp.

Ha en fortsatt bra dag!
Mvh Sabina, Robert & Akimo

FullSizeRender(2)

FullSizeRender(1)

FullSizeRender

(Akimo är precis 9 veckor när detta skrivs. Läs och lär över hur försiktigt matte och husse introducerar honom till främmande. Hur väl avvägt man tränar honom – att man slutar efter 3-4 repetitioner av ett moment och sen ser att valpen vill 1 g till. Och hur bra man har tränat kloklippningen! )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.