Läste i AB

– tips för hur man slipper huvudlöss nu när skolorna startar. Och skribenten citerar läkaren när hon skriver – för 40-50 år sen var vi duktigare på att titta oss i hårbotten.

Dagens skratt!

Lilla doktor – som en person som gick på högstadiet för 50 år sen lovar jag dig – ingen har någonsin tittat i min hårbotten. Ever. Inte i någons som jag känner heller. Vi kanske var speciellt dåliga på det uppe i Hälsinglands skogar, vad vet jag.

Jag har heller aldrig haft löss. Inte mina barn heller. Och ingen jag känner. Inte ens mina hundar har haft löss. Någonsin.

Förr i tiden fanns medel som man köpte till hundarna. Receptfritt. Minns ni Alugan? Om man fick löss eller rävskabb på hundarna var det bara att sätta igång och bada. Nu finns det ingenting. Nu måste man – förstås – gå till veterinären och få medel utskrivna.

En del var faktiskt bättre förr. Inte så omständigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 7 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.