Mat

Valparna Mimi och Lara plus farsan Boy äter verkligen olika mängd från dag till dag! Det märks så väl när någon har en tillväxtperiod, för då vill dom ha mera. Mimi 6 månader växer inte mycket just nu och äter väldigt olika mängd från dag till dag. Ibland nästan ingenting, ibland mycket. Boy gör likadant. Lara äter mer jämnt – hon är ju dryga 4 månader och växer. Gamle Taizan plus Pärlan äter samma mängd varje mål och skulle gärna äta mer om dom fick.

Jag ger alltid 1 dl torrfoder som bas. Just nu blandar jag ut med färskfoder – mest för att Boy ska äta. Boy är vår förste provsmakare och allt glider minsann inte ner. Egentligen ska man inte blanda färsk och torrfoder eftersom det har olika smältbarhetsgrad och alltså kan ge problem med matsmältningen – men just nu gör jag det i alla fall.

Vi använder Acana som bas, och det fodret är jag supernöjd med så här långt. Sen har jag köpt på mej olika färskfoder sedan alla mina hundar slutade vilja ha Vom (som förut hette Vom&Hundemat). Just nu har jag både lite Vom, Bravo, Nordic (deras spannmålsfria) och Sund hundmat hemma. Bäst är Sund – men också dyrast. På andraplats Nordic. Varför tror de svenska färskfodertillverkarna att hundar ska äta en massa spannmål?

Sund hundmat är helt ljuvligt gott och ser så fint ut att det skulle passa som människomat. Lite örter, alger och kött i små bitar. MUMS! säger t o m Boy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.