Mina hundar

– har fått ett annorlunda liv efter att jag blev helt ledig. Skillnaden är att jag är hemma och rör mig hela dagarna så att hundarna inte längre får sina helt avslappnade sovtider. Det stör framför allt Dai som alltid måste vara med och hålla koll. När han blir alltför trött måste jag ibland stänga in honom i köket. Då kan han sova ordentligt. Vi har möjlighet att ta våra promenader när det är ljust ute och när solen skiner. Dai och Boy älskar att vara ute i trädgården, timme efter timme. Boy ligger i solen. Dai leker med sina bollar och engagerar grannen när hon är ute i att kasta boll åt honom.

Hur ser dagarna ut och vad gör man när man är ledig jämt?

Ja det är inte alltid så lätt som man kan tro. Tråkiga uppgifter som hushållsarbete finns det
ju alltid.

Det bästa är att slippa jäkta upp på morgonen, få ta det lungt med frukosten. Att ha möjlighet att göra roliga saker som att rida. Det sämsta är tråkiga saker som man inte gör – fast man har tid – just för att det är tråkigt. Som att plocka upp plommonen i trädgården. Plus att det gör ont i kroppen både här och där.

Det är en omställning som tar tid. Jag är ju van vid att jobba mycket hemifrån eftersom jag gjort det de sista 4 åren. Men – jag har träffat människor varje dag på jobbet. Det är lite tomt att inte göra det längre. Lätt att gå ner sig lite och bli slö. Tröttheten efter ett långt arbetsliv med mycket stress och högt mentalt tryck tar ut sin rätt.

Tycker ni att jag klagar? Jag vet inte. Om jag gör det. Det är ändå skönt att ha hundarna eftersom det håller en igång, samtidigt som det hindrar. För att vara gammal tant är jag ovanligt frisk, och det tillskriver jag just hundarna. Flera timmar av frisk luft varje dag och alltid rörelse. Det har nog gjort sitt goda.

Hur det blir med resten får vi se. Varje frisk dag är en god dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.