Mina tjejer

image

Mimi Lara och Pärlan. Mina tjejer. 💖💖💖

Ofta ligger dom tillsammans så här. Mimi har ensamrätt på att pussa och tvätta sin mamma – det gör aldrig Lara. Lara vaktar sina ben och sina saker – och än så länge vänder Pärlan bort huvudet och låtsas att hon inte ser provokationerna.

Självklart är jag där och “hutar åt” Lara. Ibland blir hon utvisad – d v s om hon inte ger sig. Lara är en ganska bestämd flicka som inte vill ge sig så lätt. Om Lara blir upplyft i knät sitter hon kvar och kelar, men hon frågar aldrig självmant om hon får komma upp. Men – det kan ha att göra med att det finns 2 andra som vill dit – både Mimi och Pärlan sitter gärna i knä.

Mimi är mycket känsligare och mer tillgiven och kelig. Å andra sidan blir Mimi fortare arg – om här kommer främmande hundar, tex. Då är det Mimi som tycker, att hon har ansvar för att se till att den främmande vet sin plats. Åtminstone till en början – efter en stund är Mimi vänligast i världen.

Lara går enkelt ihop med alla och börjar aldrig ett bråk – men min absoluta känsla är, att NÄR hon blir arg kommer hon att vara ganska så ilsken….

Pärlan visslar och låtsas om inget. Men – ungtjejerna är inte riktigt inne i bråk-åldern ännu. Den inträffar vid ca 12-18 månader. Det är då som sanningens minut kommer – d v s om det här är tjejer som kommer att kunna fortsätta gå ihop eller om en omplacering av någon av dom kommer att bli nödvändig över tid.

Jag håller tummarna – och ett vakande öga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.