Morgon

Det är tungt på morgnarna nu! Mörkt, lerigt, dimmigt.

Här i huset går vi upp tidigt, klockan ringer 4.45. Det första jag gör när jag stigit upp är att sätta mig på golvet och kela med hundarna en stund. Mimi först, hon har alltid något i munnen och hon tjuter, grymtar och halvskriker av lycka över att hennes matte är vaken. Mimi bär alltid på något, precis som Boy gjorde när han var liten.

Taizan kommer ibland, ofta ligger han dock kvar i hundkorgen. Pärlan kommer och lägger sig bredvid mig, Boy står så att han sticker fram huvudet och blir klappad. Lara får ligga i knät en stund efter Mimi, och hon stönar, njuter och blundar samtidigt som hon slickar mig.

Efter kelstund och efter att matte druckit vatten och tagit på sig ytterkläderna går vi ut. Vi är ute 1 timme ca.

Hemma igen. Vid ytterdörren ska alla ha av sig halsband och koppel. Sen springer hundarna in och leker medans jag klär av mig, torkar golvet i hallen och plockar fram dammsugaren. Rensa kattlåda och ge katterna mat står på schemat.

Sen frukost till hundarna. Efter det kan matte börja ta hand om sig själv innan det är dags att fara till jobbet. Mimi och Lara stängs in i köket med något gott att tugga på. Ja, alla får något gott förstås. Sen sover alla en god förmiddagssömn – och matte önskar hon finge stanna hemma och göra samma sak!!

2 reaktioner på ”Morgon”

  1. Känner igen det där med att mötas av glad hund på morgonen. 🙂
    Det är säkrast att Smille har något i munnen annars fattar han tag om handleden och visar sin förtjusning mungripligen samtidigt som han viftar frenetiskt på svansen. /Eva

    1. PRECIS likadant gör Mimi – det gör betydligt ondare om hon INTE har något i munnen eftersom hon biter ganska hårt i ren lycka – hon kan bara inte behärska sig. Gör Smille så också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.