Morgonbråk

I dag har vi lite härj i flocken. Zelda kom på besök sent i går kväll och allt har gått strålande tills Mimi mobbade Zelda 1 gång för mycket efter morgonpromenaden. Zelda sa ifrån och det blev bråk. Mest blev det skik och munhuggande. Ingen skadad men jag fick lyfta bort Mimi som var riktigt dum. Stackars Zelda blev stressad! Hon har inte precis kommit hit för att bråka, hon är inte den sortens hund! Men hon vill inte ta emot skit heller – vem vill det? Mitt fel som inte hade ögon i ryggen och såg, vad som hände.

Då passade Pärlan på att klå upp Lara samtidigt – det har varit så helt lugnt mellan dom så jag har inte sett tillstymmelse till spänning. Utom att Lara har varit lite VÄL godtrogen och pushig ibland. Bråket stoppades när jag röt till – men innan dess hade inte Lara gett med sig och Pärlan har bitit henne i ett framben . Knappt en skråma men det gör ont. Typiskt för en rangstrid.

Så kan det gå ibland i flockens värld. Pang! så smäller det till. Nu har alla ätit utom Lara som har ont i frambenet men framförallt fick en liten chock. Så har hon aldrig blivit behandlad förut.

Nu får Mimi gå med Zelda och Pärlan med Lara när jag åker hemifrån en stund. Förbaskade shibor. På det här sättet kan dom vara riktigt jobbiga. Precis när man tror att allt är lugnt så smäller det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.