Nej jag vet inte jag

– om fler platser på äldreboenden är vad som ska prioriteras. Jag skulle hellre se att man gjorde något åt pensionsnivåerna. Att slå på stora trumman om man lyckas höja pensionerna med 200 kr är ju ett skämt. Sänk skatten på pensionerna rejält! Det måste vara den mest rättvisa vägen att gå. Kan andra länder måste väl Sverige kunna?

Att höja pensionsåldern och tänka sig att jag ska jobba tills jag är 69 är också ett skämt. I då fall har jag dött många gånger om. Dött.

Nej det kommer att bli tufft ekonomiskt att bli pensionär. Och det är tufft för kropp och själ att jobba hårt när man är över 60. Man hämtar sig inte så snabbt och man orkar inte lika mycket påfrestningar som när man var yngre. Ändå måste äldre människor fortsätta att slita.

Jag tycker att människor med mycket pengar – miljonärer/miljardärer – har ökat rejält. Antalet kronor som rör sig i samhället måste väl å andra sidan vara konstant? I förhållande till folkmängden? Vilket å sin sida måste betyda att om fler fått mer – finns det ännu fler som har fått mycket mycket mindre?

Äldre. Sjuka. Handikappade. M fl. Har fått det rejält sämre. För att andra ska få det rejält mycket bättre. Alldeles oavsett kan en människa bara göra av med en viss mängd kapital under sitt liv. Så varför ska t ex en fotbollsspelare tjäna 338 miljoner/år? Jag förstår det inte så förklara gärna för mig!

En reaktion på ”Nej jag vet inte jag”

  1. eftersom jag tycker att äldreboenden är en levande mardröm är det en självklarhet att vi måste tänka om hur vi bygger dom och hur vuxna fina människor har det.

    Har aldrig riktigt hört tesen att summan av kronorna är konstant i ett samhälle. Hur förklarar man då aktievinster/förluster, lönelyft, fotbollsspelarens lön osv ?

    Usch ja, pensionen kommer bli låg. Jag har slösat bort alldeles för mycket pengar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.