Pitbulls

– and parolees.

Hittade ännu fler avsnitt på D-play. Vilka hjärtevänliga hundar! Mitt hjärta blöder – sådana fantastiska hundar. Vill säga ska dom hållas i koppel och inte gå lösa för att inte ställa till det för sig själva och andra. Men – när jag ser hundarna i serien låta bli att sätta tänderna i folk som hanterar dom sårade och livrädda i lägen där t ex en chi eller shiba lätt-plätt skulle nypa ifrån sig – blir jag impad.

Gick ut på Blocket och kikade. Shibor – noll.
Pit-bulls – några få. Blandras med amstaff ofta.

Men har ni sett hur många chihuahuas och chihuahua-blandningar det finns? Sida upp och sida ner!!

TÄNK EFTER innan du köper hund! Även dom små behöver hög grad av omhändertagande vilket i tid betyder flera timmar varje dag. Har du möjlighet till det? I 15 år framåt och oavsett om du byter pojk/flickvän eller jobb eller får barn? Har du den viljan – för går att ordna, det gör det ju alltid. Om man vill. Men vill du tillräckligt mycket? Är du beredd att sluta tänka på dig själv i första hand och sätta hundens behov främst?

Tänk EFTER! Innan.

2 reaktioner på ”Pitbulls”

  1. Ja det är många raser som fått dåligt rykte och jag noterar själv att det mer handlar om ägarna och livet de gett hunden. Börjar ofta med att ägaren inte vet vad de har i kopplet. Tänker att huskeyhundar också är rätt vanliga som omplaceringar. Hundar som är “coola” för de ser tuffa ut, eller coola, ser ut som vargar eller ingen man vill nicka med. Sen händer saker och ägarna skickar “problemet” vidare. Sorgligt för alla inblandade men hunden som börjar skickas runt är den största förloraren :'(

    1. Det är fruktansvärt när hundar flyttar runt! Chihuahuan Tulo som försvann i Ullared var 16 månader och var inne på sitt FJÄRDE hem!!! Om jag inte var uppfödare av shiba skulle jag samla på såna chi’s…. Och alla dessa som skriver “nu är jag med tungt hjärta tvungen att omplacera xx för hen är inte lycklig med mig längre och behöver mer än vad jag har att ge”. Blir så förbannad när jag läser sånt att jag skulle vilja klippa till vederbörande… SKÄRP ER! – vill jag ryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.