Rutiner

Inte bara hundarna behöver rutiner. Så behöver även matte.

Må ons fre – jogging
Ti – träning och myskväll för hundarna
To – efter behov.

Lö o sö – diverse, men alltid lång-långa promenader inlagda

Det betyder jogging ikväll. Har faktiskt kommit igång bra och fått upp lite fart! 🙂

Sen 5 min städning varje dag – avklaras nästan alltid på morgonen och håller hemmet i hyfsat skick. Egentligen går det inte åt så mycket tid. När man väl gör det.

Maten behöver också struktur – äter för lite bönor/linser så nu kokar jag soppor /grytor som räcker till lunch några dagar i taget.

Så får vi se hur länge denna ordning räcker! 😉

3 reaktioner på ”Rutiner”

 1. Låter väldigt bra. Fantastiskt att det går så fort för löpningen att bli lättare!

  Här behöver vi också skapa bättre form på tillvaron. Vi är fortfarande ovana vid att både vara hundfamilj och arbeta / gå i skola, och precis som du föreslog är det nog en stor del av förklaringen till att Eichii hamnat i “slyngelåldern”. Förändring är ansträngande för alla! Men vi jobbar på det och rör oss sakta i rätt riktning.

  P.S Har du provat marinerade bönor / linser? Äter vi flera gånger per vecka, som tillägg i alla möjliga rätter. Lätt & gott, passar till allt.

  1. Tar gärna emot recept på marinerade bönor /linser! Är så himla ny på detta med vegan.

   Ja, en hund tar mycket tid . Varje dag. Rejält med motion vissa dagar gör att man kan dra ner lite på det andra dagar är min erfarenhet. Precis som vi människor behöver hunden också träna hjärnan ibland och få utlopp för kroppslig energi andra dagar. Men rutinerna är nästan det viktigaste – så hunden känner igen sig. “AHA – måndag idag, då blir det så här”. Fredagar känner dom alltid igen! ☺

   1. Jag marinerar alla sorters bönor och linser i allehanda vanliga salladsdressingar. Oftast bara i olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar, ofta med finhackad paprika (=C-vit för att få full nytta av baljväxternas järn), och röd/grön/vit lök i också för både färg och smak. Kan varieras i det oändliga, med färska örter, sesamolja, lite soja, grädde (soja eller havre), senap eller nåt. Och vi äter det till allt: på soppa (idag har vi ätit din tomatsoppa med marinerade röda linser), till sallad, i wraps, till pastarätter mm. Gott, snabbt, enkelt, billigt, nyttigt, klimatsmart. Hjältemat!

    ..tillräcklig .”aktivering” är svårare att få till än motion tycker jag… Men vi har anamnat 5-minuters metoden – alla i familjen lägger fem minuter varje dag på att verkligen träna med Eichii.. Vi får se hur det går…

    PS Hur mycket promenader tycker du att en ung shiba behöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.