Salt

Tänk på att INTE ge din hund att smaka av salt mat över julen! Saxar:

Salt

Det krävs inga större mängder salt för att ett djur ska bli förgiftat, bara ett par gram per kilo kan få väldigt allvarliga följder. Hundar går ibland och dricker saltvatten i strandkanten eller får i sig det när de badar. Dricker de större mängder kan de bli förgiftade.

Ibland försöker djurägare använda salt som kräkmedel när hunden fått i sig något annat olämpligt. Detta ska man inte göra, det finns betydligt bättre sätt att hjälpa ditt djur på än att utsätta henne eller honom för risken att bli förgiftad!
Det vanligaste tecknet på saltförgiftning är kräkningar och kraftigt ökad törst. Därefter kan man se skakningar och kramper, diarré, trötthet och i grava fall medvetslöshet.
Kontakta omedelbart veterinär om din hund får något av dessa symptom. Lindrig saltförgiftning kan behandlas som andra mindre komplicerade orsaker till kräkningar och diarré, se vidare under vår information hur man på bästa sätt hanterar mag/tarmproblem. Känner du dig osäker är det bäst att kontakta veterinär.
Tänk på att inte ge hunden stora mängder vatten på en gång, även om han eller hon är törstig. För mycket vätska i kroppen i dessa fall kan leda till vätskeutträde till hjärnhinnor och hjärnvävnad, vilket ger ett livsfarligt hjärnödem.

Förgiftning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.