Smak

5:2 dieten har samma effekt på smaklökarna som raw diet.

Allt smakar mycket kraftigare och mer. Luktsinnet skärps också.

Förr-förra sommaren startade jag 5:2 och gick ner 17 kg på att välja bättre mat och bli av med sockersuget.

Tänkte då att raw borde vara ännu bättre. Och körde in på den trenden.

Raw är smockfullt med fett och socker. Man måste ju dels få folk att äta det och dels få i sig energi. Råa grönsaker är ju ingen energität mat.

Så jag började kika på 801010 – ni vet 40 bananas a day -dieten. Baseras på mycket  frukt och en hel del grönsaker. Även denna diet innehåller mycket socker, även om det är fruktsocker. Fett däremot ska vara mycket lite.

Jag har gjort allvarliga försök med båda dieterna. Intressanta båda 2. Men krävande. Speciellt 811 innebär att man måste äta ohyggliga mängder mat. Hela tiden. Plus att frukt är en ganska ensidig kost.

Så jag är tillbaka på 5:2 som jag mådde bäst på. På köpet har jag blivit plantbaserad med vissa undantag. Ibland äter jag  ägg. Ibland ost. Undviker bröd. Äter det ibland. Aldrig margarin etc. Pyttelite komjölk – i cappuccinon på morgonen. Annars soja eller mandelmjölk. Aldrig ris. Eller vitt mjöl. Ja – utom semlor förstås…. 😉

Jämfört med raw eller 811 så har matkontot sjunkit rejält! Mycket svenskt och mycket rotfrukter är billig mat. Även om jag äter i huvudsak ekologiskt.

Och tillbaka till vad jag började med  – nu är smaksinnet tillbaka!  Intressant! Som tant har mitt smaksinne försämrats. Men nu har det kommit tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.