Svartenbrandt död

Minns ni när han bodde i Linköping?

Jag läste hans dotters bok Rövardotter förra året. Det var första gången jag verkligen insåg varför det är så svårt att nå fram till ungdomar på institution. När jag läser hennes bok förstår jag vad personalen på hennes olika behandlingshem försökte göra – vilket Jackie Ferm fortfarande inte förstod när hon skrev boken.

Det räcker inte att säga att personal och Jackie missförstod varandra eller inte var på samma sida. Dom var över huvud taget inte på samma planet. Eller ens i samma århundrade.

Nyttig läsning för alla inom behandlingssvängen. Även för alla som arbetar inom socialtjänsten och skolan och som totalt missade att små barn behövde omedelbar hjälp. Det händer idag också. Hela tiden. Små barn lämnas utan hjälp. Även fast de försöker fånga vuxnas uppmärksamhet och ber och bönar om att få hjälp. Föräldrarna har företräde till sanningen. Säger vuxna att saker inte har hänt så är det sanningen. I andra vuxnas ögon. Då har det inte hänt. Även om det finns blåmärken och sår på små kroppar och i små själar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.