Väder

Många inlägg i min blogg handlar om väder.
Som hundägare med en ras som vill vara ute mycket så följer man verkligen vädrets makter väldigt nära. Det får betydelse för en hur vädret är.

Först var det is. Sen kom snön. Sen regnade det. Idag frös det på och i helgen ska det bli riktigt riktigt kallt.

Idag var det skare. Och stenhårda snöhögar i vägkanterna. Ingen shiba med självaktning bajsar annat än på andra sidan snökanten. Åtminstone mina shibor kan inte sätta sig direkt utan måste leta efter ett bra bajs och ja,  ett bra kiss-ställe också. Ja ni kan ju tänka er hur det blir med koppel som måste lotsas över snöhögarna. Och som fastnar. 🙁 Hanarna måste dessutom lägga sitt bajs högt. En dag som i dag betyder det att korvarna ramlar ner i håligheter mellan snökokorna. Och går inte att få upp.

Jag tror att Lara varken kissade eller bajsade på morgonpromenaden. Gick hem och letade om hon hade kissat inne men kan inte hitta det. Första stället jag letade på var Bia-bädden…. – världens bästa toalett i shibornas ögon…. Men nej. Inget där.

Så besvärligt kan det vara för en shiba när under och väglaget blir  “fel”. Inte konstigt att man som kennel – mamma är extremt upptagen av vädret…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.