Värmen

– är tillbaka och här i huset gillar vi inte det…

Ingen cykling. Ingen jogging. Långa men inte tillräckligt långa promenader.

I går kväll var Boy och Mimi till veterinär för ny vaccinering. Boy blev helt förtvivlad och fick ont i hela kroppen. Ja innan sprutan alltså. Bara av att behöva åka till vette.

Sedan var det Mimi och Boys tur med bad. Boy med vanligt schampo men Mimi blev badad med tjärschampo. Tikar som just sinat kan behöva lite extra omsorg. Nu har hon ingen mjölk kvar och kan få mer mat och mer fett i maten. Lite mineraler kanske också? Och vitamin B. Så pälsen hoppar igång. Allt hon haft har hon gett till sina valpar. Det petar lite långa strån runt huvudet. Ser roligt ut. Ändå tycker jag att Sund har hållit henne i väldigt bra form. Inte mager och inte fet. Den päls hon har kvar glänser.

Och äntligen har Lisa slutat skrika uppretat i mina öron när vi klipper klor. Hemligheten? Sunds torkade hjortkött! Svindyrt men SÅ värt det enligt alla mina hundar! En bit på bordet framför näsan och jag klipper 1 tass i taget och sen godis. De hundar som inte bryr sig så mycket om kloklippning får Orijens frystorkade i stället.

6 reaktioner på ”Värmen”

 1. Värmen är jobbig, märkte detdirekt på Kuro som inte bara blev lugnare när viska göra aktiviteter, utan även mer rastlös, svårt att komma till ro.

  Han älskar orijen men funderat på att ta hem _lite_ hjortkött 😉
  Nu när han kommit i ordning här hemma, så tänker vi börja träna “läskiga” saker. Igår fick han träffa trädgårdsslangen, den var jättekul, den kan man dricka från 🙂 Modig liten kille.

  1. Tänk inte träning gulliga du! Låt honom bara vara med på allt som ni gör. Det räcker och är träning nog. Det är så stressigt för valpar som ägarna tänker träning på. Speciellt om det ska vara läskiga saker. Hur många läskiga saker vill du själv träna på? Det du är rädd för? Gör roliga saker ihop och få närhet och gör dig till världens bästa matte i valpens ögon. Det är det viktigaste!

   1. Ohja! Jag tänkte ju i samma banor. Hunden var ju tvungen gå igenom allt det läskiga! Buss, bad, massa hundträffar, gud vet vad mer. Tack Lena för att du stoppade oss i tid, haha.
    Jag kan säga att Maya blev en modig liten dam trots att det första halvåret så gjorde vi inget speciellt, bara levde vardagen. Hon tar allt nytt med ro ändå för att hon litar på att vi har koll.

   1. Det är som med ens barn, man har brått och vill gärna att de ska leka med Lego innan de ens har förstått att Duplo finns 🙂
    Vi ”tränade” kontakt o följa handens rörelser samt inkallning men just inkallningsdelen har Fröken glömt bort #förstårejvarfördetärsombortblåst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.