Vill inte äta

Vissa hundar är petigare med mat/godis än andra.

Ibland har det med ålder att göra och går över med tiden. Ibland har det med individen att göra.

MEN – oavsett orsak. Det finns förstås sätt att påverka.

MER MOTION OCH MINDRE MAT. Då blir din hund mer hungrig. Enkelt tips.

Ibland väljer hunden själv att den bara vill äta färsk/torr-foder och inte det andra som husse/matte tänkt sig.

Väldigt enkelt – det är du som väljer vad hunden ska äta. Och hur den ska äta. Dra ner på /sluta med den sort du INTE vill ge den och ge den det andra. As simple as that.

Hundar dör inte av att inte äta till skillnad mot katter som faktiskt gör det. Men även katter kan fås att äta den sort man vill att den ska äta för inte ens katter dör av att vara utan mat vissa mål. Inte hundar heller. Hundar klarar utan problem flera dagar utan mat.

Att dra ner på maten och öka motionen får hunden att gilla godis också – och självklart måste ni variera godiset till kräsna hundar. Den ska aldrig veta vilket godis som är på väg in i munnen. Du kan spara lite rester som kött/pannkaka etc. Köp och koka/torka speciellt kött. De flesta hundar är tokiga i lamm eller anka t ex. Sådant dom inte ofta får.

Boy är väldigt noga med vad han äter och visst köpegodis av sämre kvalitet tar han inte i sin mun. Troligen helt riktigt. Han var dock värre när han var valp. Då gick nästan ingenting i honom. Han har lärt sig äta fler saker genom åren.

Minns också att belöning inte behöver vara godis. Utveckla andra belöningsformer. Lek. Beröm med rösten. Att få sluta jobba med just den grejen och göra något annat. Få springa. Ja – det finns mycket mer än godis som är belönande.

Du och din hund ska båda lära er. Din hund och du ska lära er tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.