Behöver vavvor

….verkligen kläder och skor för att gå ut på vintern?

Det är med risk för att klassas som djurplågare jag säger det.

Det finns chihuahua-ägare som sätter inte bara mössor och jackor utan också skor på sina små hundar. Vid minus 20 tänker kanske ni som jag? Nä nä… Från ca nollan och absolut vid -2 grader för “det kan ju vara kallare än vad termometern visar “. Jag blir helt förstummad när jag ser sånt men vad vet jag som har min första chi…

Darina får täcke när det regnar och blåser småspik och är kallt. Alltså ungefär några få plusgrader. Täcke vid några minusgrader har jag provat och det gör varken till eller ifrån. Ändå är hon väldigt tunnpälsad och har ingen underull. Darina är helst utan täcke. Hon vill kunna röra sig fritt och det kan hon inte när hon har en massa kläder.

Darina har alltid behandlats som en hund. Hon fryser inte när hon får röra på sig. Det hon skulle behöva är något täckande på undersidan av kroppen när det är blött och kallt ute. Får fundera på det. Hur det skulle kunna se ut.

Det viktiga är att hon får tillräckligt med mat nu på vintern. Det går åt mer energi för att värma den lilla kroppen. Hon äter lika mycket i mängd som mina shibatikar nu på vintern.

Vägde henne nyligen. 2.4 kg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + nitton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.