Belle

Det är ju så här med hundar att det dröjer 21 dygn efter parning innan äggen fastnar i livmoderhornen. Detta skedde ca slutet av förra veckan/helgen på Belle. Hon blev ju parad flera dagar i rad så vilken dag som är dag 1 på graviditeten vet man ju inte riktigt.

När tiken är 5 v dräktig är valparna ca 1.5 cm stora. Ni kanske förstår att när en tik får 1-3 foster så är hon liksom inte tjock efter 5 veckor. Tiken är dräktig i 9 veckor och det är under de 3 sista veckorna som fostren växer.

Inte denna helg men nästa helg ska jag åka och titta på Belle. Då kan jag nog i alla fall gissa. Om där finns valpar eller inte. Kom ihåg att dom bara är 1.5 cm stora och ligger i liten mjuk fosterblåsa så man kan ibland känna att magen är lite tjockare. Vill säga ifall matte och husse inte har stoppat i hunden mat för då är det maten man känner.

Matte säger att Belle inte är lika busig som vanligt.

Men som sagt. Det är tidigt ännu. Så svårt att säga. Fostren är bara stora som små prickar.

2 reaktioner på ”Belle”

    1. Ja det kan man ju men först nästa vecka. Jag brukar göra det på fodervärdstikar som bor långt bort och om man är osäker på graviditeten. För en urhund som shiban innebär det ofta stress att bli lagda på rygg och få magen inkletad. Dessutom säger det bara att tiken är dräktig just då. Fostren kan vara resorberade bara några dagar senare – stress, virus, fel på fostren etc. Man kan se 4 foster på ett sent ultraljud och sedan kommer 1 valp ut. Eller ingen. Så av omsorg om tiken brukar jag inte ta ultraljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.