Kostnader

Jag får en del frågor angående kostnader för att ha shiba.

Jag svarar inte längre på sådana frågor. Ni måste fundera på om ni verkligen ska ha hund om det är den första fråga ni ställer?

Veterinär och även försäkringskostnader skenar idag. Hundar och katter hamnar för omplacering eller avlivning för att ägaren inte har råd när de blir sjuka.

Shibor är friska men även de blir sjuka ibland och då måste du ha råd. Försäkringen tar en bråkdel.

Maten ökar i kostnad och det är omöjligt att veta om du får en hund som äter 2 eller 4 dl per dag som vuxen. Den ska i vilket fall ha ett bra foder och bra foder kostar. Det också.

Vilket betyder att du förutom mycket tid även ska ha en god ekonomi för att köpa hund.

Tack för att du funderar en extra gång innan du köper hund!

5 reaktioner på ”Kostnader”

 1. Jag tycker kostnader är väldigt relevanta när man söker hund – men kanske inte specifikt just för raser.
  Det är just för att många inte inser hur mycket hunden faktiskt kostar. Många tror att det är bara att köpa hunden så är det bra, men det är ju den lätta utgiften… Det är alldeles för många som skaffar hund och i efterhand inser att det är för dyrt.

  1. Självklart är det så Roksana. Men om man tycker att jag ska berätta vad der kostar så vägrar jag. Att jag ska säga vad försäkring och kurser kostar t ex. Det får man ta reda på själv. Boys öra har kostat Sveland 30 000 och vad det har kostat mig törs jag inte räkna på. 20? 25? Mer? Du måste ha god ekonomi så att det inte blir den viktigaste frågan när du köper hund. Då ska du nog inte ha någon. Än.

 2. Jag vet att vi har råd, vi har ju djur sedan tidigare så man vet att kostnader kan uppstå, och beslutet att ta kostnaderna har inte varit svåra. Jag tycker däremot om att veta vad man har att förvänta sig. SKK har en “mall” för kostnader värda att tänka på – som man kanske kan hänvisa till. Där de tar upp vilka kostnader man kan räkna med, som jag tänker mig som en ” tänk denna kostnad,minimum”.
  https://www.skk.se/sv/nakk/att-aga-hund/Tips-och-rad/Kostnad-for-hund/

  Information är ju så lättillgänglig nu för tiden med internet. Att ha en mall, sen tänka sig att alltid ha buffert utöver det, så blir det nog med tur, inga problem med ekonomin.

  1. Förutom att SKK – konstigt nog- gör reklam för Agria och Royal Canin – herregud… – jag ryser när jag ser det… – så är ju resten vettigt, Tack!

 3. Ja, jag trodde först i mittmonterad att det var på Agrias hemsida som jag sett beräkningen ( de har nog också en). Agria är stora och min häst var försäkrad via dem, men hört så mycket dåligt om dem. Ett så stort vinstdtivande företag ( som det ju faktiskt är), är det lätt hänt att folk även blir överkörda, av det jag hört.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.