Kiro

Husse hälsar att det går bra på jobbet och att Kiro börjar vänja sig vid att vara där. Inte lätt för bebisar att anpassa sig till en tillvaro där dom inte är i centrum. Men det går bara man har tålamod. Det är olika faser man får ta sig igenom.

7 reaktioner på ”Kiro”

 1. Ja hur ska det gå? Vi hoppas att dagmatte och Mormor och morfar blir en bra lösning. Men ändå måste ju lillan ensamtränas. Om det tycker hon inte men hon lugnar sig efter en stund och det tar kortare och kortare tid när hon blir lugn. Men notera då att vi är i rummet bredvid. Än har vi inte gått ut :s

  1. Trött och mätt hund. Gå ut och in genom ytterdörren och stanna ute längre och längre stunder. Är ni i rummet bredvid vet ju hunden det och vill vara med.

   1. Det stämmer så bra så. Vi tränar ensamhetsträning med Maya, men man får gå ut för är vi i närheten, om det bara är trapphuset, så blir hon orolig. Och så ska hon självklart ligga i hallen om hon så önskar, får hon inte tillgång till hela lägenheten blir hon också sur. 🙂

 2. Mm…det där med att sitta i rummet bredvid var nåt jag hittade hos Fredrik Steen och tänkte att det är väl bra metod. Men det är ju helt sant, hon vet ju att vi är i rummet bredvid.
  Knas.

  1. Många som tror man ska göra så. Har också hört att hunden ska sitta bakom glasruta då den kan se en. Men då är det ju inte ensamhetsträning. Då är det vara-bortstängd-från-resten-av-flocken-träning .

   Var noga med att inte säga hejdå när du går ut genom ytterdörren och inte säga hej när du kommer tillbaka. Gå bara in och ut.

    1. Därför att du ska vänja valpen vid att det inte är det minsta konstigt att du går in och ut genom ytterdörren utan det är fullkomligt normalt. Du säger väl inte hejdå eller hälsar varje gång du går in eller ut genom andra dörrar? Toalettdörren? Sovrumsdörren? Du går väl bara in och ut? Samma med ytterdörren.

     Alla ceremonier med hälsande blir lätt ångestskapande och triggers. “Nu ska det hända något otäckt det säger matte!!!”

     Ungefär som när man tar klotången i handen och valpen börjar skrika redan innan man börjat klippa. En trigger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.