Kombucha – ingefära

Laddade med krossad ingefära – självklart ekologisk. Snart är det förkylningsdags! Tappade upp dessa igår för en 2a fermentering. Det betyder att flaskorna får stå i rumstemperatur och få fortsätter mogna och utvecklas. I kylskåp stannar processen upp. Lite socker för att få igång det bubbliga. Beroende på hur varmt det är i köket så färdiga att börja dricka om tidigast 4 dagar.

Första gången jag provar dessa glasflaskor. Farligt med glas eftersom det kan explodera. Men än är det ingen risk att just dessa gör det. Varje dag pyser jag kolsyran för att förhindra det.

Burk med tappkran är perfekt till Kombuchan. Om sisådär 5 dagar färdig att börja dricka av. Vi delar på det, hundarna och jag. Dom gillar Kombucha. Och en och annan kompis kommer ibland och får med sig.

Det är lite mäckigt att göra Kombucha. Strikt hygien och koka och svalna vatten och sköta om te och socker efter bestämda tider.

I går lyckades jag spilla en del te med socker eftersom jag gjorde om mitt system en del. Kletigt över halva köket. Himla svårt att torka upp socker så man får ned allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.