Är ni sugna på jul?

Här i huset är jag det inte. Letade i FB efter någon lämplig grupp att joina – typ Vi som hatar julen – och det finns en men den är inte så livaktig….

Idag ska jag i alla fall försöka ta tag i julstöket. I går var jag ut till Maxi och handlade på eftermiddagen. Jag hade tur och hann därifrån strax innan 17-tiden när horder av människor anlände. Sedan höll jag knappt på att kunna ta mig hem i vilket fall. Trafiksituationen runt 16-17-tiden är hemsk i Linköping. En sträcka som i normala fall tar 12 minuter att köra kan ta 45. Trafikplanerarna har gjort det lite för svårt för bilarna helt enkelt. Man lade ner åratal av arbete på att göra små refuger och annat jock för att inte tala om enkelriktade gator. Det har betalat sig nu. Ändlösa köer av stillastående bilar. Och hur kommer det sig att man med dagens datorer inte kan räkna ut hur man ska ställa in trafikljusen så att det blir ett flöde? Och alla som springer över vägen vid genomfartslederna – kanske man skulle ha lagt ner alla pengarna på tunnlar i stället för det andra krimkramset. Stillastående trafik p gr a usel trafikplanering gör inte miljön bättre. Även om man förbjuder dieselbilar.

Till sist kom jag ändå hem. Även i går. En skada i foten har gjort att hundarna inte fått några långa promenader på några dagar – tänkte jag skulle försöka vila foten i form eftersom att gå den i form inte fungerade….

Darina och Lisa ägnade kvällen åt att brottas. Darina är inte den som blir minst rastlös. Hon behöver verkligen röra på sig.

Hej hopp!

3 reaktioner på ”Är ni sugna på jul?”

  1. Nej, någon julstämning har vi inte… Skolan och jobbet har inte släppt taget om oss riktigt än och det är inte förrän på lördag kväll som vi tar ledigt “på riktigt”. Katten är inte på julstämning heller, han som har vält julgranen några gånger nu.

  2. Nej nej nej
    Jul är ett himla påfund som ger mig stressutslag. Och så födelsedagar på det. HJÄLP!

  3. Jag har ledigt fram till nästa år, men behöver lyssna på en julskiva eller två, för julstämningen är inte närvarande detta år. Inte ännu iaf. Sen ser jag fram emot att fylla år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.