Buck

Har ni sett filmen Buck – finns på Netflix. Handlar om hästtränaren  Buck Brannaman.

Det finns förstås skillnader mellan hästar och hundar men också likheter. Båda är arter vi tagit till oss. Båda är flockdjur och  beroende  av människor.  Hästar  väger 500 kg och uppåt – hundar är små. Shibor väger runt 8-13 kg – små pyttar i jämförelse.

Jag håller med Buck som säger – din häst reflekterar din själ. Din hund reflekterar också din själ. Inga fel hunden gör beror på hunden utan på dig.

När jag vill bli påmind om grundläggande saker i hundhantering tittar jag på Buck. Cesar Milan säger egentligen precis samma sak. Det är lätt att behandla hunden som något som ska passa in. Den ska göra som vi vill. När vi vill. På det sätt vi vill. Hur kommer vi dit?

Är det oss själva och vår grundläggande hantering vi ska börja med? En hund är ingen människa. Ja det vet vi förstås. Men hur många av oss har klart för oss skillnaden och det ända in i hjärteroten? Hur många ser till att hundens grundläggande behov uppfylls för det första. Av t ex aktivitet – ett hunddjur i fritt tillstånd rör sig många timmar per dag. Spårar. Letar mat. Sover mycket när det är mätt.

Våra hundar får allt serverat på silverbricka men lever för det mesta urtråkiga liv. Hur många timmar går ni t ex ut och går tillsammans? Idag när det är så fint vårväder – ta en långvandring ihop! Gå ut 3-4 timmar och gå framåt! Ta med fika – till hunden också… – och skicka lite bilder till mig sen! 🙂

– och ni, Buck på Netflix. Titta.

3 reaktioner på ”Buck”

  1. Igår uppskattade vi verkligen att vi har inhängnad gård! Jag och Ben var ute på framsidan och donade i trädgården från kl 07:30 (morgonpromenaderna sker numera kl 06:30) på morgonen fram till lunch. Efter det var grannhunden över på en lekstund och sedan fick Ben njuta av lugnet på sin älskade bakgård fram tills dess att solen gått ner. (Med en till promenad däremellan såklart). Man kan verkligen se på honom att han älskar att vara ute på SIN, alldeles egna, gård. Han kan sitta och ligga i flera timmar och bara vara ☺️

    1. Härligt det låter! Men kom ihåg att vistelse på gården aldrig kan ersätta promenader. En hund behöver röra på sig, känna andra lukter “läsa tidningen” – etc, d v s få stimulans.

      1. Nej precis!
        Vi är ute och går som vanligt 2,5-3 timmar om dagen, men däremellan får han vistas ute på gården ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.