Dag 11 del 2

Rekord idag – 39 km! Då beror en del km på att jag gick fel I Burgos och inte hittade – först katedralen och sedan inte Caminon.

Dagen började finemang – efter att ha halkat omkring från San Juan de Ortegas kloster ensam i kolmörker genom skog och hört en massa djur omkring mig, hittade jag ett varmt, öppet café – ni vet med typ hembakat bröd, ost och tomat på mackan, supergott kaffe och absolut färskpressad juice – jag såg när han gjorde den! Halva mackan ligger i ryggan för senare behov.

Sedan traskade jag vidare. Långa sträckor asfalt idag. Men också upp och nerför.

Det var jobbigt att komma in i Burgos. Man gick och gick och kom aldrig fram.

Sen var det svårt att hitta katedralen – trots att den var enormt stor!

Jag var nog dem enda som inte stannade i Burgos idag. När man är skitig och stinker och skorna ser ut som om dom har trampat runt på månen så är det inte så att man liksom passar in i stan… Folk liksom glor och ryggar när man frågar något… Min spanska har blivit så bra när jag frågar efter el camino de santiago att jag får rappa svar på spanska som jag bara förstår delar av…

Nu är jag i en liten by som heter Tardajos i en albergue som är enbart donativo. Bara 4 som bor här. En ung koreanska som jag har sett av och till under flera dagar ska följa med upp till byn och se om vi kan få något att äta.

Sen blir det nog vila av! 🙂

🙏 Buen Camino!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.